Woonruimtes

Hottub of jacuzzi aanschaffen?

Story Highlights
  • Wat kies je? Een hottub of een jacuzzi?
  • Heerlijke watertemperatuur van 38 graden
  • Of toch liever een bubbelbad?

Veel mensen weten niet welke keuze ze moeten maken. Zoek ik nu een hottub, jacuzzi of bubbelbad? Wat is nou eigenlijk het verschil tussen al deze producten en wat past het beste bij de wensen die jij hebt. De verschillen tussen de producten staan hier bij elkaar voor jou. Zo wordt alles wat duidelijker.

Hottub

Wat is een hottub? Het antwoord op deze vraag kan het beste worden beschreven als: Een hottub van Elite Wellness is een houten ronde ton die gevuld is met water dat warm gestookt wordt. Het water wat in de hottub zit wordt verwarmd door een houtgestookte kachel. De temperatuur van het water kan je helemaal naar je eigen wensen bepalen. Meestal ligt deze temperatuur rond de 38 graden Celsius. Er bestaan tegenwoordig ook hottubs met elektrische kachels in plaats van houtkachels. De hottub komt oorspronkelijk uit Scandinavië. In Scandinavië heb je erg veel natuurlijke warmtebronnen en hier is het concept voor de hottub ook uit ontstaan. 

Jacuzzi

Een jacuzzi is de meest bekende benaming voor het aanduiden van een spa bubbelbad of buitenspa. Wat veel mensen niet weten is dat jacuzzi een merknaam is. Het merk ‘Jacuzzi’ maakte apparatuur voor vliegtuigen. Jaren later ontwikkelden zij een product dat wij nu nog steeds kunnen als een spa bubbelbad. Deze uitvinding kwam voort uit een zoektocht naar iets om pijnverlichting te geven bij reuma klachten. Door het toepassen van hydrotechnieken kwam de uitvinder tot de creatie van een hydrotherapie pomp. Deze pomp zorgt er samen met het water voor, dat je een relaxerende en therapeutische massage krijgt. 

Bubbelbad

Een bubbelbad wordt ook wel een jacuzzi genoemd. Een bubbelbad is eigenlijk gewoon een verwarmd zitbad, vaak bestemd voor meerdere personen. In een bubbelbad wordt door een pomp lucht in het water gepompt. Hierdoor ontstaan er luchtbellen in het water. Het water wordt meestal ook verwarmd tot ook ongeveer 38 graden Celsius. Bubbelbaden zie je vaak terug op openbare plekken, hierbij kun je denken aan hotels, wellnesscentra en zwembaden. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button