Onderhoud

Kies voor zekerheid met LED TL verlichting

Story Highlights
  • Kies voor de zekerheid van LED TL verlichting
  • TL staat voor Tube Light
  • LED: meteen licht op sterkte

Tegenwoordig wordt er meer en meer gebruik gemaakt van LED lichten in plaats van gewone spaarlampen of gloeilampen. Ook LED TL verlichting komt steeds meer voor. Bij Letsleds.nl vind je hierover meer informatie en verschillende opties waaruit je kan kiezen.

Wat is TL verlichting juist?

TL verlichting wordt ook wel fluorescentieverlichting genoemd. De TL staat voor Tube Light.

Deze type lampen geven licht door het verwarmen van gassen. Concreet wil dit zeggen dat een TL buis aan de binnenkant bedekt is met een fluorescerende stof, gevuld met kwikdamp en gas. De elektroden aan de uiteinden van de buis zorgen ervoor dat er een gasontlading plaatsvindt. De kwikdamp straalt hierdoor ultraviolet licht uit dat door de fluorescerende stof wordt omgezet naar het licht dat wij als mens kunnen waarnemen.

Vervang standaard TL verlichting door LED TL verlichting

Zoals hierboven al is vermeld, wordt er steeds meer voor LED lampen gekozen in plaats van gloeilampen of spaarlampen. Deze mogelijkheid bestaat ook bij TL buizen. Het vervangen van deze lampen is niet moeilijk. Bij Letsleds.nl vind je verschillende LED TL armaturen. Een armatuur is een draagconstructie van een lichtbron. Je kan deze LED TL armatuur eenvoudig hergebruiken wanneer er een nieuwe LED lamp moet ingeplaatst worden. 

Waarom zou je voor LED TL verlichting kiezen?

LED TL verlichting heeft verschillende voordelen ten op zichte van gewone lampen. De lampen geven meteen op volle sterkte licht. Je hoeft dus niet even te wachten tot de lamp zijn maximum capaciteit heeft bereikt. Daarnaast gaan deze LED TL lampen ook veel langer mee. Je hoeft ze dus niet vaak te vervangen wat ook goed is voor het milieu. Ze zijn ook veel zuiniger, je bespaart wel tot 70% op je energiekosten in vergelijking met gewone gloeilampen.

Een ander voordeel is dat er geen gevaarlijke stoffen in de lampen zitten. Wanneer er toch een lamp kapot is, hoef je ze niet bij het klein gevaarlijk afval te gooien. In vergelijking met gewone lampen raken de LED TL lampen niet oververhit. Je kan ze dus steeds aanraken zonder je eventueel te verbranden.

Bij TL verlichting denk je waarschijnlijk meteen aan de lange dunne buizen, maar je hebt ze ook in andere maten. Zo bestaan er ook vierkante of rechthoekige panelen waarvoor je zonder problemen LED TL verlichting kan gebruiken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Letsleds.nl! Ideaal om grotere ruimtes op kantoor of magazijnen op een eenvoudige manier te verlichten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button