Life StyleWoonruimtes

Hulp bij het kiezen van het juiste rolluik

Story Highlights
  • Meer privacy met rolluiken
  • Rolluiken vergroten de veiligheid van je woning
  • Check de reviews en ervaringen op internet

Met rolluiken voor je ramen ben je verzekerd van in elk geval voldoende privacy. Bovendien kun je met rolluiken perfect warmte en licht buiten de deur houden. Ook wapen jij je beter tegen het gilde der inbrekers, want die haten het rolluik. Redenen voldoende dus om te kiezen voor rolluiken, zowel bij je thuis als op kantoor. Doordat je lichtinval buiten de deur houdt zal het nooit een probleem zijn om je werk op je scherm te doen. Met lichtinval is dat vaak heel anders.

Genoeg redenen om te kiezen voor veelzijdige rolluiken

Er zijn dus genoeg redenen om ook te kiezen voor de veelzijdige rolluiken. Thuis kijk je bijvoorbeeld op je gemak naar de televisie, nu lichtinval geen enkel kans krijgt. Voor veel mensen zijn bovendien zaken als privacy en zeker veiligheid steeds belangrijker geworden. Met rolluiken creëer je dit. Inbrekers die een huis met rolluiken ontdekken, gaan liever een deurtje verder en met rolluiken is echt niemand nog in staat bij je naar binnen te kijken. Maar welke rolluiken kies je dan? Want er zijn nogal wat verschillende soorten en maten beschikbaar. Wij geven je hulp bij het kiezen van het juiste rolluik. Wel eens gedacht aan bijvoorbeeld om via Somfy je rolluiken van afstand te bedienen en wel eens gedacht aan een elektrisch rolluik in het algemeen?

Kies je voor een voorzet-, een inbouw- of een opbouw rolluik?

In de eerste plaats kies je een soort rolluik. Meest gangbaar zijn de voorzetrolluiken, de inbouwrolluiken en de opbouwrolluiken. Voorzetrolluiken zijn het meest eenvoudig te plaatsen. Om deze rolluiken te plaatsen hieven geen grote sloopwerkzaamheden uit te voeren. Niet voor niets geldt het voorzetrolluik als een van de meest populaire rolluiken. Inbouwrolluiken worden geïntegreerd in de muur. De meeste mensen beschouwen het rolluik niet echt als iets dat de sfeer verhoogt en dat een leuk nou echt mooier maakt. Voordeel van deze rolluiken is dan ook dat je ze alleen zichtbaar maakt wanneer je ze omlaag doet. Deze vorm van rolluiken worden als perfect gezien voor als je nog midden in de werkzaamheden zit en worden toegepast in zowel huis als in bedrijfspanden.

Laat het één perfect geheel vormen met het raam

Tenslotte kennen we ook nog de opbouwrolluiken. Deze zijn geschikt als je de nieuwe ramen van de verbouwde woning nog niet geplaatst hebt. Wil jij je ramen vervangen, dan kun je met dit type rolluik de rolluikkast perfect een geheel laten vormen met het raam. Zo ontstaat een zeer stijlvolle manier van afwerken en dat verklaart al voor een groot deel de populariteit van deze rolluiken.

Beide materialen zijn in elk geval sterk en ook duurzaam

Je hebt als het om rolluiken gaat ook een keuze te maken voor het materiaal. Is dat aluminium of heb je liever staal? Beide materialen zijn in elk geval zeer sterk en ook duurzaam, ook een belangrijk aspect tegenwoordig. Welk materiaal je kiest is vooral een kwestie van smaak. De ene wil liever zeer stijlvolle rolgordijnen, een ander is vooral tevreden met de werking ervan en ligt niet wakker van de uitstraling. Dat is dus aan je zelf. Over smaak valt immers niet te twisten.

Welk budget heb je tot je beschikking?

Wat zeker ook meespeelt bij de keuze voor rolluiken is het beschikbare budget. Hoeveel kun en wil je uitgeven? Belangrijk is ook de vraag of er veel sloopwerk uitgevoerd moet worden. Is dat wel het geval, dan zal het project in z’n geheel wat duurder uitvallen. Wie puur en alleen naar de kosten kijkt die zal in de meeste gevallen kiezen voor voorzetrolluiken, want dit is toch de meest voordelige oplossing. Nadeel hiervan is wel dat deze niet geïntegreerd zijn in raam en muur en je dus altijd tegen de rolluiken aankijkt. Dat is iets waar mensen die zoeken naar stijlvol nou weer niet echt warm voor lopen. De rolluiken die wel geïntegreerd zijn, kosten echter weer meer geld.

Check reviews en ervaringen

Tenslotte heb je nog de keuze uit tal van merken. Dat aantal is al lang en breed niet meer op de vingers van twee handen te tellen. Om een goed beeld te krijgen van de merken doe je er verstandig aan om de reviews en ervaringen op internet te checken. Die kunnen je vaak veel vertellen over het merk en of je er goed aan doet met een merk in zee te gaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button