Woonruimtes

Is je huis verkopen in 2021 een goed idee?

Story Highlights
  • De woningprijzen 2021 laten zich moeilijk voorspellen
  • Rente kan zowel gaan stijgen als dalen
  • Informeer gewoon bij de makelaar naar de stand van zaken

Dat is best een lastige vraag of je huis verkopen in 2021 een goed idee is of niet. Eigenlijk is het gezien de omstandigheden lastig om daar iets over te zeggen. Er zijn zowel redenen om aan te nemen dat de huizenprijzen gaan dalen en het dus niet verstandig is te verkopen, er zijn ook signalen die duiden op een stijging van de woningprijs. Het blijft dus een kwestie van in de glazen bol kijken.

Lastig te voorspellen

Corona heeft invloed op alles en dus ook op de woningmarkt, iets waarvan elk makelaarskantoor zich ook bewust is. De verwachting is dat de woningmarkt enigszins af gaat koelen in 2021, waarbij gerekend wordt op een daling van de prijzen van rond de half procent. Ondertussen is ook duidelijk geworden dat de huurprijzen stijgen. Voor het overige laat het zich allemaal lastig voorspellen.

Woningprijzen hebben het plafond bereikt

Er zijn signalen of verwachtingen die een daling van de woningprijs aankondigen waardoor het niet het geschikte moment zou zijn om je huis te verkopen. Zo kan de tweede golf van corona daar oorzaak van zijn en kan de economie een enorme klap krijgen. Vanwege de onzekerheid die er heerst, kan de rente op de financiële markten gaan stijgen. Voorts zou het kunnen dat er minder migranten naar ons land komen en dat de woningprijzen simpelweg het plafond hebben bereikt. In Amsterdam zie je dat al enigszins gebeuren. Daar is al een daling van de woningprijzen waarneembaar. Voorts komt er in maart een nieuw kabinet. Wellicht dat die strengere normen gaan hanteren voor het lenen van geld of wie weet wordt de hypotheekrenteaftrek wel afgeschaft.

Gemiddelde prijs kan ook blijven stijgen

Aan de andere kant zijn er ook zaken die ervoor zouden kunnen zorgen dat de woningprijzen juist gaan stijgen. Zo kan de rente laag blijven en kan de economie een boost krijgen door de vaccinaties. Voorts is het de verwachting dat beleggers ook in 2021 actief blijven op de huizenmarkt en er zijn ook signalen dat de leencapaciteit omhoog zal gaan dit jaar. Door de grote vraag naar huizen kan in 2021 ook de gemiddelde prijs voor een woning blijven stijgen.

De situatie in  het zuiden van ons land

Ook in het zuiden van ons land is het lastig inschatten welke kant het op gaat.  Ben je woonachtig in deze regio en ben je op zoek naar een huis in Helmond? Dan kun je het beste contact opnemen met Helmond Makelaars. Zo heeft makelaarskantoor Van Uffelen bijvoorbeeld ruim 40 jaar ervaring in deze regio. Ze hebben kennis van de huidige markt en kunnen je op basis van de actuele situatie bijpraten over de stand van zaken. De makelaar helpt en adviseert je graag wat je het beste in 2021 kan doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button