Trends

Vloertrends 2021

Story Highlights
  • De patroonvloer is weer helemaal terug
  • Laminaat beschermt tegen krassen en vlekken
  • PVC vloeren hebben een lange levensduur

In het interieur van 2021 spelen duurzaamheid en recycling een belangrijke rol, net als de natuurlijke elementen. Ook lichte houtsoorten zie je zeker terug net als de meer ronde vormen. Kijken we specifiek naar de vloertrends 2021 dan zien we de terugkeer van de patroonvloer en zien we dat vloeren van PVC en laminaat onverminderd populair blijven.

Visgraat vloer

Zoals gezegd is de patroonvloer weer helemaal terug. Dat betekent dat we de bekende visgraat vloer nadrukkelijk terug gaan zien in 2021. Behalve voor een visgraat vloer kun je kiezen voor een hexagon of voor een variant van de visgraatvloer, de Hongaarse Punt. Laat patroonvloeren wel leggen door specialisten als je althans het beste resultaat wenst. In 2021 geldt voor een patroon dat hoe groter dat patroon is, hoe beter. Behalve de vloeren van PVC en laminaat, zijn ook lamelparket en tapijttegels sterk in opmars.

Laminaat trend

De laminaat trend zet zich voort in 2021, want nog steeds kiezen heel veel mensen voor deze vloer, een vloer die voor een deel bestaat uit gerecyclede materialen. Laminaat is al jaren een van de meest populaire vloeren. Het vertoont sterke gelijkenissen met hout. Nadrukkelijk verschil is echter het prijskaartje, want voor laminaat ben je veel goedkoper uit.  Een laminaatvloer heeft een sterke toplaag en vanwege het bekende kliksysteem is het gemakkelijk te leggen en gemakkelijk mee te nemen als je gaat verhuizen. Bovendien is de vloer gemakkelijk in onderhoud en is een laminaatvloer bestand tegen krassen en vlekken. Een beetje vocht is ook al geen probleem.

PVC vloer

Kies je voor een PVC vloer dan kies je voor een onderhoudsvriendelijke vloer die geschikt is voor elke ruimte. Het voordeel van een dergelijke vloer is dat ie waterbestendig is en prima is te combineren met vloerverwarming. PVC is sterk geluiddempend en het aanbod van kleuren en dessins is tegenwoordig indrukwekkend groot. Ook PVC is tegenwoordig amper nog van echt hout te onderscheiden. En ook PVC is veel goedkoper dan een echte houten vloer. Bovendien werkt een vloer van PVC in tegenstelling tot die van hout niet.

Trend vloeren 2021

Een ander kenmerk van een van deze trend vloeren 2021 is dat het een zeer lange levensduur heeft en dat een vloer altijd warm en comfortabel aanvoelt en dat ook uitstraalt. Je kunt de vloer op verschillende manieren leggen. Meest voorkomende manieren zijn lijmen, klikken en loose lay. Mocht je laminaat en PVC nou wel gezien hebben, kijk dan eens naar het aanbod lamelparket, tapijttegels en ook naar kurkvloeren. Want wat betreft vloeren heb je gewoon heel veel mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button