Woonruimtes

Thuiswerkplek checklist

Story Highlights
  • Ergonomie is het toverwoord
  • Houd de balans privé en werk in de gaten
  • Goed kantoormeubilair is cruciaal

Thuiswerken is het nieuwe normaal. Die ontwikkeling is door het uitbreken van Covid-19 in een stroomversnelling geraakt. De verwachting is dat steeds meer mensen hun werk vanuit huis gaan doen. Thuiswerken vraagt om een goede thuiswerkplek. Wij vertellen je waar je aan moet denken bij het inrichten van zo’n plek.

Werk alleen incidenteel aan de keukentafel om rug- en schouderklachten te voorkomen

Een ding is zeker, werken aan de keukentafel kan alleen incidenteel. Wordt het echter de standaard, dan doe je er verstandig aan een kamer als werkruimte in te richten. Er zijn ook mensen die de blokhut in de tuin er voor benutten. Het is goed een eigen en afsluitbare ruimte te hebben. Leer de kinderen dat als de deur gesloten is, er gewerkt wordt. Afhankelijk van het soort werk dat je doet kan het zijn dat je ook mensen moet ontvangen. Dat vraagt om mooie kantoormeubelen uiteraard, want ook op je thuiswerkplek wil je een goed figuur slaan.

Ergonomie is het toverwoord bij de inrichting van je thuiswerkplek

De inrichting van de werkplek is niet ingewikkeld. Omdat je vaker en vaker thuis gaat werken heb je in elk geval behoefte aan goed en degelijk meubilair, waarbij je denkt om de ergonomie. Het is belangrijk om steeds de juiste werkhouding aan te (kunnen) nemen om zo klachten aan je nek en de rug te voorkomen. Zeker wat betreft het bureau en de bureaustoel is het belangrijk daar aandacht aan te besteden. Ergonomische meubels vind je bij Havic.

Houd de balans tussen werk en privé goed in de gaten

Belangrijk is het verder om te zorgen voor voldoende verlichting. Afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt kies je voor een kast waarin je jouw spullen kwijt kunt. Help jezelf op je thuiswerkplek herinneren dat er meer is dan alleen werk. Want veel mensen hebben de neiging om als ze eenmaal thuis werken teveel hooi op de vork te nemen. Blijf dus rekening houden met de balans tussen werk en privé. Verder is een prullenbak noodzakelijk op je thuiswerkplek, die je nu dus zelf netjes houdt. De werkster die je op kantoor gewend was, zal hoogstwaarschijnlijk niet bij je thuis langskomen. Door goed meubilair en door te werken in een eigen af te sluiten ruimte kun je thuis net zo productief zijn als op kantoor. Ergonomie is daarbij een belangrijk element. Als je denkt aan de keukentafel te kunnen werken, dan zit je binnen no-time in de lappenmand. Houd daar dus terdege rekening mee.

Gerelateerde artikelen

Back to top button