Trends

Je woning sneller verkocht krijgen met deze tips

Wanneer je een makelaar in Breda, Eindhoven of bijvoorbeeld Tilburg vraagt hoe je een woning snel verkoopt, zal deze je een serie aan tips geven. Denk aan een slimme investering in zonnepanelen op het dak van je woning, het laten vernieuwen van het schilderwerk aan de buitenzijde van het huis, het opruimen van de woning voor een bezichtiging, enzovoorts. Er zijn nog veel meer tips, die kunnen helpen indruk te maken op potentiële kopers van de woning. 

Naast de stappen die je zelf kunt zetten, is het belangrijk na te denken over de verkoopmakelaar die je in de arm neemt. Ken jij het platform Mijn Verkoopmakelaar al? Kijk hier hoe Mijn Verkoopmakelaar werkt, om te begrijpen waarom dit platform jou kan helpen bij de verkoop van je huis. Het helpt je een betrouwbare, snelle en adequate verkoopmakelaar te vinden. 

Tip 1: kijk niet alleen naar je huis zelf 

Vaak kijkt men voornamelijk naar de woning zelf, wanneer een woningbezitter de waarde hiervan probeert te verhogen kort voor een bezichtiging. Er is echter meer! Denk ook aan de tuin. Een nette, degelijk aangelegde tuin biedt een volgende bewoner veel comfort. Zeker op de warme dagen in de zomer. Daarbij vergt een tuin aanleggen of renoveren een forse investering; door deze zelf op te knappen, zal een potentiële koper daar niet op afhaken. 

Tip 2: ruim de woning grondig op voor bezichtigingen 

Zoals reeds genoemd werd, is het belangrijk de binnenzijde van je huis op orde te hebben. Zorg dat het speelgoed van je kinderen is opgeruimd, dat er geen kleding meer over de stoel in de slaapkamer hangt en dat de spinnenwebben in de hoeken van iedere kamer vooraf verwijderd zijn. Het helpt je direct een goede eerste indruk achter te laten bij de potentiële koper, wat de kans vergroot dat deze een bod uit zal brengen. 

Overigens hoef je niet iedere kast te vullen! Het kan zelfs heel verstandig zijn om één of twee kasten zichtbaar leeg te laten. Zo toon je aan dat de woning voldoende opbergruimte biedt aan kopers. 

Tip 3: investeer slim in een woning 

Wil je voor de verkoop van het huis een investering doen om de waarde hiervan te verhogen? Investeer dan slim, bijvoorbeeld in een verbetering van de isolatiewaarde. Het is minder verstandig om een nieuwe badkamer of keuken in de woning te laten plaatsen. Jouw smaak hoeft immers niet de smaak van een potentiële koper te zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button