DIYOnderhoud

Kunststof kozijnen een nieuwe kleur geven

Story Highlights
  • Kunststof kozijnen kun je prima een andere kleur geven
  • Voor het kozijn buiten gebruik je glansverf
  • Een nieuwe kleur met nieuwe folie

Kunststof kozijnen? Die kun je niet schilderen. Het is een misvatting van de eerste orde. Je kunt de kozijnen van kunststof namelijk prima een nieuwe kleur geven en wij van woningcourant.com gaan uitleggen hoe je dat doet. Onze kozijnen zien er in elk geval weer geval prachtig uit. Reinig ook meteen de gordijnen en je hebt een mooi schoon geheel.

De kozijnen worden wat doffer en verbleken enigszins

En laten we eerlijk zijn, de kunststof kozijnen zijn soms ook echt toe aan een nieuwe laag verf. Ze krijgen ook erg veel voor de kiezen met de wisselende weersomstandigheden in ons land en dat zie je. Na verloop van tijd worden de kozijnen toch wat doffer, wat bleker. Vind je dat de kozijnen opnieuw geverfd moeten worden of wil je zelfs een totaal andere kleur? Dan kun je een aantal dingen doen. Een daarvan is een professional bellen die de kozijnen van een nieuwe kleur voorziet. Je kunt een andere professional bellen en vragen of ze een nieuwe folie aanbrengen. Je kunt echter ook zelf aan de slag. Een kunststof kozijn schilderen is niet anders dan een uitvoering van hout.

Kies voor buiten voor glansverf op het kozijn

Ga je zelf aan de slag? Zorg dan dat je een schoonmaakmiddel, een ontvetter, schuurpapier, afplaktape en primer bij de hand hebt om de kozijnen eerst geschikt te maken om ze een kleurtje te geven. Je maakt de kozijnen schoon, schuurt ze licht en ontvet de kozijnen. Je brengt vervolgens een grondlaag aan met een primer speciaal voor kunststof. Daarna schuur je het kozijn nogmaals licht. De laatste stap is het aflakken met geschikte verf in de door jou gewenste kleur. Wil je de kozijnen buiten schilderen? Kies dan altijd voor glansverf.

Een nieuwe kleur door nieuw folie

Je kunt het kunststof kozijn ook van een nieuwe folie voorzien. De buitenste laag van het kozijn is een folie. Soms laat die folie los en moet je de professional bellen om meer schade te voorkomen. Je kunt dan meteen ook aangeven een andere kleur te willen. In dat geval zal een geheel nieuwe folie aangebracht worden. Nee, dit doe je niet zelf. Dit is echt het werk voor een professional.

Gerelateerde artikelen

Back to top button