KeukenWoonruimtes

De beste keukenkastscharnieren

Story Highlights
  • Je hebt eindeloze keuze in keukenkastscharnieren
  • Het meubelscharnier is de basis van de standaard scharnieren
  • Keukenkastscharnieren werken zonder pen

De keukenkastscharnieren die beschikbaar zijn bieden je ongekend veel keuzemogelijkheden. Met keukenkastscharnieren heb je een van de zes meest gebruikte scharnieren voor deuren, kasten en lades. De rest van de top vijf van scharnieren bestaat uit meubelscharnieren, klepscharnieren, pianoscharnieren, kogelscharnieren en de paumelle.

Wat zijn keukenkastscharnieren?

Het kenmerk van keukenkastscharnieren is dat ze werken zonder pen. Ze worden ook wel potscharnieren genoemd, terwijl ook indoorscharnieren een naam is die wel gebruikt wordt. De keukenkastscharnieren kun je prima onzichtbaar wegwerken. Daardoor kun je de keukenkastjes zo goed als naadloos op elkaar aansluiten. Ze werken overigens vaak met een ‘open stand’. Dat houdt in dat ze een vaste stand hebben als ze geopend zijn en dus in het geheel niet heen en weer bewegen. Omdat sprake is van een soft-close systeem kun je de kastjes steeds geluidloos sluiten. Ook het monteren van de scharnieren is eenvoudig, mits je maar beschikt over de juiste gereedschappen. Na verloop van tijd zijn keukenkastscharnieren gewoon op. Ook kan het zijn dat de scharnieren ineens hinderlijk veel lawaai produceren. Ook dan is het de hoogste tijd om de scharnieren te vervangen.

Het meubelscharnier wordt beschouwd als de basis van de standaardscharnieren

De keukenkastscharnieren zijn samen met de meubelscharnieren van de meest gebruikte scharnieren. Daarbij wordt het meubelscharnier als de basis van de standaardscharnieren gezien. Deze scharnieren worden ook wel vaste pen scharnieren genoemd, Steeds draaien twee plaatjes om een pen. Ook dit scharnier is er in diverse materiaalsoorten. Wat nou de beste keukenkastscharnieren zijn? Dat is best lastig aan te geven, temeer er eigenlijk geen slechte scharnieren meer gemaakt worden. Wat je wel kunt zeggen is de keukenkastscharnieren van Blum als zeer goed beschouwd worden. Blum is een van de grootste merken ter wereld op het meubelbeslag vlak. De scharnieren zijn kwalitatief uitstekend en je hebt ze in soft-close en met een zelfsluitend mechanisme. Verder zijn Qling, DX en Grass bekende leveranciers van scharnieren.

Verschillende soorten keukenkastscharnieren

Daarnaast is ook Hettich een merk dat al jaren aan de weg timmert met keukenkastscharnieren en al jaren als ene grote speler gezien wordt. Dat geldt ook voor Salia. Koop je scharnieren van deze merken, dan weet je echt zeker dat je een goed scharnier in handen hebt. Wil je de keukenkastscharnieren vervangen dan heeft Blum in elk geval altijd een passende oplossing, zo veelzijdig is het aanbod namelijk van dit toonaangevende merk. Overigens kun je de keukenkastscharnieren onderverdelen in inboorscharnieren, opliggende scharnieren, easy-on scharnieren en dempveren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button