Tuin

Maak van jouw tuin een veilige speelomgeving

Story Highlights
  • Vergeet de kinderen niet!!
  • Kunstgras valt zachter dan regulier gras
  • Kies voor een trampoline ingroud

Natuurlijk houd je bij de aanleg van de tuin ook rekening met je kinderen. Je wilt dat die zich ook kunnen vermaken in de tuin. Je wilt echter vooral dat dit op een veilige manier kan. En hoe je nou zorgt voor een veilige speelomgeving voor je kinderen, gaan we je hier uitleggen. Veel leesplezier!

Je doet kinderen een groot plezier met een trampoline

Het wordt nog wel eens vergeten. Mensen richten hun tuin in en denken overal aan gedacht te hebben. Zijn ze de kinderen vergeten! En dat terwijl die zich toch ook net als jij moeten kunnen vermaken in de tuin. Mocht je een tuin aan gaan leggen en je bent je bewust van het feit dat ook de kinderen iets leuks verdienen in de tuin, denk dan bijvoorbeeld aan een trampoline. Afhankelijk van de omvang van de tuin kun je een heel grote of een wat minder grote trampoline kiezen. Bij minder ruimte adviseren we een rechthoekige variant. Die plaats je gemakkelijker in een hoek. De factor veiligheid speelt zeker bij een trampoline een voorname rol.

Kies voor een trampoline inground en voor kunstgras

Besluit je de kinderen te verrassen op een trampoline, vergeet dan niet een veiligheidsnet rondom aan te brengen. Dat voorkomt pijnlijke valpartijen. Nog beter is het om een trampoline inground te plaatsen. Dat wil zeggen dat de trampoline zich dan op gelijke hoogte met de tuin bevindt. Je moet dan wel even graven, maar bij een val zal er minder snel sprake zijn van pijn en verwondingen. En dat is natuurlijk belangrijk. Een ingegraven trampoline is veiliger, en dat in alle opzichten. Dan nog even over de maten trampolines. Heb je twee kids? Doorgaans wordt dan besloten een trampoline 366 centimeter aan te schaffen. Dan kunnen ze ook echt springen en vliegen op de trampoline.

Ook goed voor je eigen gemoedstoestand

Wil je dat kinderen zorgeloos kunnen spelen, dan misstaat kunstgras zeker niet in je tuin. Ook niet rondom je trampoline. Een val op kunstgras is zachter dan op gewoon gras met vaak een harde ondergrond. Heb je kinderen die van een schommel houden, leg daar dan ook kunstgras onder. Vind je dat niet mooi staan, dan zijn houtsnippers ook de moeite waard. Op die manier zit je zelf ook zorgeloos in de tuin. Je hoeft je niet steeds druk te maken over eventueel bloedende knieën en pijnlijke armen en benen. En dat is ook wat waard.

Gerelateerde artikelen

Back to top button