OnderhoudWoonruimtes

Wat kost een kozijn met dubbel glas?

Story Highlights
  • Investering in dubbel glas verdient zichzelf terug
  • Comfortabel warm in je huis
  • Geen last meer van condensatie

Als je hebt gekozen om een huis te bouwen, dan heb je over alles de controle. Alles kan zelf gekozen worden, van waar bepaalde ruimtes moeten komen over wat voor soort belichting je kiest tot het installeren van de ramen. En dat laatste is een niet onbelangrijk detail. Het plaatsen van de ramen en kozijnen kan je heel wat geld besparen. Je hebt immers de keuze uit enkel glas, dubbel glas en hoogrendementsglas. Lees verder om te weten waarom je beter kiest voor dubbel glas of hoogrendementsglas.

Verschillen

Het grootste verschil tussen enkel en dubbel glas is niet zo moeilijk te achterhalen. Bij enkel glas wordt er een kozijn geïnstalleerd met maar 1 glasplaat. Dubbel glas daarentegen heeft twee glasplaten met een isolerende luchtspouw daartussen. Uiteraard staat de tijd niet stil en is er nog een betere optie dan dubbel glas. Dat is het hoogrendementsglas. Dan wordt er een kozijn geplaatst met twee glasplaten, maar aan de binnenkant van een van de glasplaten zit een dun, isoleren metaallaagje. De luchtspouw wordt ook steeds meer gevuld met een soort edelglas. Maar welk van de drie is nu het best?

Voordelen

Een kozijnenspeciaist in Helmond kan heel duidelijk de voor- of nadelen aangeven van de verschillende soorten beglazing. Enkel glas is het minst voordelig want het isoleert helemaal niet goed. De warmte zal ontsnappen door het raam en zeker in de winter zal je dus extra moeten verwarmen om het binnen lekker warm te kunnen houden. Dubbel glas isoleert dan weer veel beter en lijdt niet onder condensatie. Je zal sowieso minder moeten verwarmen en dit scheelt een hoop op de energiefactuur! Uiteraard is hoogrendementsglas het best. De kwaliteit van deze beglazing wordt uitgedrukt in de Ug waarde en deze is dubbel zo goed bij hoogrendementsglas als bij dubbel glas. Om het warmteverlies in de woning te beperken, weet je dus welk soort beglazing en kozijnen je moet installeren.

Kostprijs

Elk soort kozijn met glas heeft natuurlijk zijn kostenplaatje. Het is logisch dat een kozijn met dubbel glas meer kost dan enkel glas en dat hoogrendementsglas het duurst zal zijn. Hoeveel een kozijn met dubbel glas dat nog steeds het meest gebruikt wordt, exact kost is moeilijk te zeggen. Volgens de kozijnenspecialist in Helmond hangt dit van verschillende zaken af. De oppervlakte van het raam, het materiaal van het kozijn en de kosten voor het plaatsen zelf, bepalen mee het prijskaartje. Je mag toch wel rekenen op 300-1000 euro voor kozijnen met dubbel glas!

Gerelateerde artikelen

Back to top button