Life StyleWoonruimtes

Mangohouten meubels onderhouden

Story Highlights
  • Mangohout biedt een warme uitstraling
  • De meubels van mangohout zijn amper onderhoud nodig
  • Gebruik teakfix of kies voor bijenwas

Prachtig hout, hout van de mangoboom. Niet voor niets ontdekken steeds meer mensen de charme van mangohout een houtsoort die je behoorlijk wat voordelen oplevert. Wij van woningcourant.nl raden je mangohout echt aan. Al was het alleen al omdat het bij de goedkopere houtsoorten hoort. De vloer is daardoor beslist niet minder als het gaat om uitstraling en kwaliteit. Sterker nog; de vloer is zo fraai, dat je haast zou moeten overwegen je huis goed te beveiligen met een dergelijke vloer.

Robuuste meubels met een sierlijke uitstraling

Mangohout heeft een warme kleur, biedt fraaie kleurschakeringen en ook de nuances in het hout maken het een mooie houtsoort. Meubels die gemaakt zijn van mangohout zijn doorgaans robuuste meubels met een opvallend een sierlijke uitstraling. Overigens wordt het hout van de mangoboom pas gebruikt als de boom geen vruchten meer draagt. Daardoor is dus ook sprake van een zeer milieuvriendelijke houtsoort. De voordelen van mangohout? Wat dacht je van de prijs, het feit dat het om een duurzaam natuurproduct gaat en de kwaliteit zeer goed is. Met mangohout wordt bovendien elk meubelstuk een uniek meubelstuk.

Van het onderhoud van mangohout word je niet moe

Misschien wel een van de grootste voordelen van dit type hout is wel het feit dat je weinig werk hebt van het onderhoud. Je kunt best stellen dat mangohout dat is behandeld tegen vocht en vlekken verder zo goed als onderhoudsvrij is. Het kan verstandig zijn om eens per jaar het hout licht te schuren en te behandelen met een speciaal middel voor mangohout. Je kunt ook eens per jaar bijenwas op het hout aanbrengen. Daardoor mijd je het gebruik van chemische stoffen. Let wel op, want als je wat betreft het onderhoud kiest voor bijenwas dan lijkt het hout daarna wat donkerder te zijn, zoals ook de nerven beter te zien zijn. Het mangohout zal dan ook wat meer glanzen.

Teakfix kan een perfect product zijn

Wellicht is het om die reden toch verstandiger voor een speciaal middel te kiezen, bijvoorbeeld in de vorm van teakfix. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, is dit middel prima geschikt voor alle tropische houtsoorten. Teakfix is kleurloos en is een product op waterbasis. De natuurlijke uitstraling van mangohout blijft zo intact. Van kleurverschil zal namelijk geen sprake zijn. Met teakfix bescherm je de meubels van mangohout ook nog eens tegen vuil en vocht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button