Vloeren

Verrijk je interieur met een vintage vloerkleed!

Story Highlights
  • Met de hand geknoopte en geweven vloerkleden
  • Vintage vloerkleden houd je gemakkelijk schoon
  • Berber vloerkleden zijn zeer stijlvol

Als je nou zoekt naar een bijzonder én een praktisch vloerkleed, dan ben je met een vintage vloerkleed heel goed af. De unieke vintage vloerkleden combineren een unieke uitstraling met gebruiksgemak. Zo zijn de kleden bijvoorbeeld perfect schoon te houden. Conclusie? Dat is dat een vintage vloerkleed je interieur verrijkt.

Op traditionele wijze geknoopt en geweven

Meestal komen de vintage vloerkleden uit landen aks Turkije, Moldavië, Marokko en Perzië. De kleden hebben een zeer authentieke uitstraling en worden nog echt op de traditionele wijze geknoopt en geweven. Dat wat nu nog kaal en kil is op de vloer van je woonkamer, dat wordt met een vintage vloerkleed iets heel speciaals. Je koopt een vloerkleed met historie waaraan ontzettend veel werk besteed is.

Zelfs voor onder de eettafel

Het grote voordeel van een vintage vloerkleed is het feit dat het een plat kleed betreft. Dat betekent dat je het kleed echt perfect schoon kunt maken en schoon kunt houden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld hoogpolige vloerkleden. Niet voor niets is een vintage vloerkleed ook een optie in de eetkamer, zelfs onder de eettafel. Mors en knoei je wat tijdens het eten? Vintage kleden zijn zo weer schoon. Nog iets, vintage vloerkleden slijten door de platte afwerking ook beduidend minder snel. Je hebt er dus lang plezier van.

Eerder trendy dan oubollig

Vintage vloerkleden zijn eerder trendy dan oubollig. Want die associatie krijgen mensen nog wel eens bij het horen van de term vintage. Niets is echter minder waar, want een dergelijk vloerkleed op de grond is eerder modern en stijlvol. Er is een groot aanbod van deze vloerkleden om de simpele reden dat er veel vraag naar is. Dat zegt wel genoeg. Zeker de vintage vloerkleden met opvallende kleuren als okergeel, knalgroen, rood en roze zijn erg in trek en blijken een aanwinst voor echt elk interieur.

Voor extra warmte en sfeer

Vintage vloerkleden passen ook in elk interieur. Ze kunnen een chique look geven in een wat meer klassiek interieur en brengen in alle gevallen extra warmte en extra sfeer. Met een dergelijk vloerkleed haal je een explosie van kleuren in je huis. Als je slim bent laat je een van de kleuren van het vloerkleed ook elders in je interieur terugkeren. Nog een tip; ook met een berber vloerkleed haal je steeds iets bijzonders in huis. Ook dit vloerkleed is met de hand gemaakt en wordt veelal geproduceerd in Turkije. Een berber vloerkleed is vooral een stijlvol vloerkleed.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button