Vloeren

Dé vloertrends van 2021!

Story Highlights
  • Duurzaamheid gaat een nog grotere rol spelen
  • PVC blijft onverminderd populair
  • Geniet van de urban feeling

De lijstjes zijn gemaakt en de vloertrends van 2021 zijn bepaald. De trends op het gebied van vloeren worden door mensen die hun huis in willen richten of die toe zijn aan een andere vloer steeds goed in de gaten gehouden. Logisch, want de vloer is bepalend voor de sfeer in je woning. Wij van Woningcourant trekken ons minder aan van de trends, maar toch houden we ze scherp voor jou in de gaten.

PVC vloeren onverminderd populair in 2021

PVC vloeren blijven onverminderd populair in 2021. Je kunt altijd alle kanten op met deze veelzijdige vloer en in 2021 worden het aantal prints en kleuren maar weer eens uitgebreid. Dé trend echter, is een heel oude bekende: het visgraatpatroon. Nog steeds heeft dit zeer herkenbare patroon niets aan kracht ingeboet en de verwachtring is dat in 2021 opnieuw weer meer mensen voor dit specifieke patroon kiezen. Je zou in 2021 ook kunnen kiezen voor de Hongaarse Punt, een soortgelijk patroon als de bekendere visgraat. Met de Hongaarse Punt creëer je een strakke en moderne vloer.  Let bij de aankoop van een vloer op de afwerking en kies voor passende vloerplinten.

Industriële look en urban feeling

Urban feeling. Dat is het gevoel dat we met onze vloeren uit willen stralen in 2021. Behalve met een vloer doe je dat met opvallende accessoires. Wat betreft de vloeren kies je voor een gietvloer, een betonvloer of een PVC tegelvloer. De keuze die je maakt zal afhankelijk zijn van onder meer de ondergrond, de temperatuur, het type bewoners en de intensiteit van het gebruik van de vloer.

Kies voor een duurzame vloer

Een duurzame vloer als trend voor 2021? Jazeker, want 2021 zal meer dan welk haar dan ook in het teken staan van duurzaamheid. Ondertussen is duurzaamheid al een breed gedragen begrip in de vloerenwereld. Zeker organisaties en bedrijven ondernemen meer en meer maatschappelijk verantwoord. Mooie voorbeelden van een duurzame vloer zijn zeker vloeren van hardhout, wollen vloerbedekking of organisch PVC. Een trend in de letterlijke zin van het woord zal duurzaamheid niet worden. Het is immers iets blijvends. Opvallend zal echter wel het aantal mensen zijn dat bewust gaat kiezen voor een duurzame vloer. En dat is natuurlijk een uitstekende zaak.

Lees je dit artikel in 2023 en ben je benieuwd naar de trends voor 2024, lees dan ook ons artikel over de vloeren trends in 2024.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button