Vloeren

De voordelen van een visgraat PVC vloer

Story Highlights
  • PVC vloer heeft heel veel voordelen
  • Visgratatin veel variaties en kleuren
  • Visgraat vloer laat je leggen

Visgraat en PVC. Die combinatie staat voor een perfecte vloer met een uniek karakter. Niet voor niets is de visgraat vloer enorm gewild. PVC heeft zeer grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld de houten vloer, terwijl je met een visgraat een vloer hebt met een zeer exclusieve uitstraling. Wellicht kun je de vloer combineren met een mooi vloerkleed.

Een PVC vloer heeft heel erg veel voordelen

De voordelen van PVC zijn groot. Zo is een dergelijke vloer veel goedloper in aanschaf ten opzichte van een houten vloer. Heb je een houten vloer en wil je die schoonmaken, dan heb je nogal wat werk te verzetten. De vloer heeft bovendien veel onderhoud nodig. Hoe anders is dat met een vloer van PVC. Bovendien heeft een vloer van PVC dezelfde authentieke uitstraling als een houten vloer. Was het verschil vroeger duidelijk, een PVC vloer is tegenwoordig niet van een vloer van hout te onderscheiden. In tegenstelling tot hout werkt een PVC vloer evenmin. De combinatie met vloerverwarming is eveneens mogelijk.

Veel variaties mogelijk wat betreft het visgraatpatroon

De mogelijkheden wat betreft het visgraat patroon zijn ook al erg groot. Er zijn erg veel varianties en kleuren beschikbaar. Dat betekent dat je altijd een geschikte vloer vindt die past bij jouw interieur. Nog een groot voordeel van een PVC visgraat vloer is de sterke geluiddemping van de vloer. Zeker als je in een appartement woont, of in een tussenwoning en een flat zul je geen problemen krijgen met de buren vanwege geluidsoverlast. Zelfs de bekende loopgeluiden die je met bijvoorbeeld laminaat wel hebt, blijven met PVC uit.

Een visgraat vloer laat je leggen

Kies je voor een vloer van PVC, dan kies je voor een slijtvaste vloer die amper enig onderhoud vraagt. Stofzuigen en een keer dweilen en je houdt de vloer van PVC al heel erg lang in perfecte conditie. Hoe anders is dat met een houten vloer, die veel meer onderhoud vraagt. In vergelijking met een houten vloer slijt de vloer van PVC ook veel minder snel en heeft het een lange levensduur. Het is altijd verstandig om een visgraat vloer van PVC te laten leggen. Het leggen van de vloer is vakwerk en het patroon leggen vraagt expertise en ervaring, wil je althans een perfect resultaat. Snap je nu dat de PVC vloeren tegenwoordig amper nog aan te slepen zijn? Combineer de voordelen van het gebruik van deze vloer met een uniek patroon als de visgraat en je hebt een schitterende vloer in je woning liggen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button