Keuken

Open keuken

De woonkamer en de keuken laten samensmelten is wat je steeds meer ziet. Door het weglaten van de muren en deuren creëer je veel meer ruimte in je huis. Ook oogt het een stuk groter dan allemaal kleine hokjes. Verder is een open keuken ook super sfeervol. Ben je benieuwd hoe je van jouw woonkamer en keuken een sfeervolle open keuken kan maken? Lees dan snel verder!

Verschillende opstellingen

Met een open keuken heb je verschillende mogelijkheden. De meest voorkomende optie is dat de keuken subtiel overloopt in de woonkamer. Je creëert hiermee het effect van woonkeukens. Wanneer de ruimte een L- of U-vorm heeft, kun je de woonkamer en keuken van elkaar scheiden terwijl het toch één geheel hebt. Wanneer je momenteel twee verschillende ruimtes hebt maar toch een open keuken wil creëren kan je de deur verbreden of volledig weghalen. 

Inrichten van een open keuken 

Behalve een grotere ruimte kan je een open keuken ook gebruiken omdat het makkelijker in te richten is. Waar plaats je je eettafel? Plaatsen we die in de keuken want dit is gezelliger als er iemand aan het koken is? Of zetten we de eettafel in de woonkamer zodat we hier een zithoek creëren? Met een open keuken hoef je je dit niet meer af te vragen omdat de eettafel dan zowel in de keuken als in de woonkamer staat.  

Onmisbare tips voor een open keuken

  • Zorg voor een goede afzuiging, het is namelijk niet prettig als de geur van het koken de hele avond in de woonkamer blijft hangen. Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor een goede afzuiging, je hebt namelijk een gewone afzuigkap maar ook de afzuiging in de kookplaat zelf.
  • Zorg dat je gebruik maakt van een eventuele bijkeuken. Er is namelijk een aantal keukenapparatuur dat geluid produceert ondanks je er niet mee bezig bent. Je kunt daarom een vriezer ook in de bijkeuken plaatsen. 
  • Denk na over goede verlichting in de keuken. Terwijl je in de keuken bent zal deze goed verlicht moeten worden, maar wanneer je in de woonkamer zit hoeft dit licht niet of niet fel te branden. Je kunt daarom gebruik maken van spots of een lamp die je kunt dimmen.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar keukeninspiratie? In onze keukenwinkels staan onze deskundige adviseurs voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Kitchen4all biedt keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je nieuwe keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button