DIY

Planten water geven tijdens vakantie

Story Highlights
  • Planten laat je tijdens je vakantie verzorgen door de buren of familie
  • Ook zonder menselijke interventie kun je planten water geven
  • Plastic fles en touw spelen de hoofdrol

De planten moeten als jij op vakantie gaat of voor langere periode niet thuis bent uiteraard wel goed verzorgd worden. Zonder water heb je de kans dat de planten er slecht aan toe zijn bij thuiskomst. Meestal worden de buren gevraagd om de planten te verzorgen of vraag je dezelfde mensen als die je huisdieren verzorgen tijdens jouw vakantie. Maar wat dan als er helemaal niemand beschikbaar is? Wat doe je dan?

Planten bewateren tijdens vakantie

Je weet het zodra je planten koopt, die hebben water nodig. Ook in de vakantie. Gelukkig kun je ook zonder hulp planten bewateren tijdens de vakantie. Daar heb je helemaal niemand voor nodig. Het vergt wel enige voorbereiding, maar het kan best. Wist je wel dat je de planten al kunt voorzien met een touwtje? Wat je nodig hebt is een stukje touw van natuurlijke vezels en een fles, een pannetje en een kommetje. Je knipt een sterk stuk touw van ongeveer 30 centimeter en vult vervolgens de fles, het pannetje en het kommetje met water. Je doet het ene uiteinde van het touw in het water, het andere deel van het touw doe je in de grond van het plantje. Als de plant behoefte heeft aan water, dan kan hij met behulp van het touw zelf voor water zorgen.

Watersysteem planten vakantie

Een watersysteem planten in de vakantie kan ook met behulp van een plastic fles, een schaar, een aardappelmesje en een plastic flesje dat je naast de plant in de potgrond kunt zetten. Verder is een gietertje en een glas water ook wel handig. Je maakt gaatjes in de onderkant van het plastic flesje. Verder maak je de potgrond voldoende vochtig met het gietertje. Je drukt vervolgens het plastic flesje met de gaatjes aan de onderkant een paar centimeter de potgrond in en wel zo dat het flesje stevig staat. Je vult vervolgens het flesje met water. Zodra water opgenomen is in de grond komt er zuurstof in de grond. Hierdoor krijgt het water in het plastic flesje de kans om via de gaatjes de potgrond te bevochtigen. Zo blijft de potgrond steeds voldoende vochtig en blijven je planten gezond tijdens je afwezigheid.

Watergeefsysteem planten zelf maken

Nog een watergeefsysteem planten om zelf te maken is opnieuw met behulp van een plastic fles. Je kunt namelijk je eigen plantenpotje maken met een fles om de plantjes water te geven. Noodzakelijk zijn dan een 1,5 liter of 2-liter fles, een touw, een boormachine en een scherp mes of schaar. Je maakt je plantenpotjes door de top van de fles er af te snijden. Je boort een gaatje in het dopje met de boormachines en je pakt een bolletje touw en knipt een deel af. Een lengte van tussen de 30 en 40 centimeter is genoeg. Je trekt het touwtje door het gaatje in de dop en legt een knoopje aan het einde van het touwtje zodat het niet door het gaatje in de dop kan vallen. Je vult dan de afgeknipte bovenkant van de fles met aarde. Zorg er bovendien voor dat het stukje touw in de potgrond zit. Dan doe je de plantjes in de potgrond. Je vult dan nog de afgeknipte onderkant van de fles met water en zet de top van de fles met potgrond en plantje omgekeerd op de onderkant van de fles met water. Zorg dat het touwtje in het water ligt. Heeft de plant behoefte aan water gedurende jouw afwezigheid, dan kan dit via het touw van de plant worden opgezogen.

Voor de leukste reizen raad ik je aan om eens bij Travelguide te kijken!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button