Vloeren

PVC vloer: plakken of klikken

Als je een nieuwe vloer wilt aanschaffen is een PVC vloer een goede keuze. Een PVC vloer is namelijk waterbestendig, geluiddempend en goed te combineren met vloerverwarming. Daarnaast zijn PVC vloeren in allerlei soorten designs te verkrijgen, dus is er voor elk interieur en elke stijl een geschikte vloer te vinden. Als je dan eenmaal voor PVC als vloer hebt gekozen, zul je ook nog een keuze maken in het soort PVC: Klik PVC en plak PVC. Een plak PVC vloer wordt aan de ondergrond verlijmd, terwijl een klik PVC met een eenvoudig kliksysteem gelegd wordt. Wat zijn de verschillen? 

Meeverhuizen van de PVC vloer

Allereerst zit er een verschil in de mogelijkheid tot meeverhuizen. Het is goed te begrijpen dat jij voor een vloer wilt kiezen die meeverhuisd kan worden. In sommige woningen is het daarnaast zelfs verplicht om de woning en daarmee de vloer in originele staat weer op te leveren. In deze gevallen is een klik PVC vloer voordeliger. Een klik PVC vloer is door het eenvoudige kliksysteem makkelijk te verwijderen. Daarnaast kun je de vloer eenvoudig weer in de nieuwe woning plaatsen. Het verwijderen van een verlijmde vloer is een stuk minder eenvoudig te verhuizen en mee te verhuizen.

Geluidsproductie van de vloer

Soms is het in appartementen verplicht om je te houden aan de 10dB regel. Dit betekent dat de vloer een geluidsreductie van 10dB moet waarmaken. De hoeveelheid geluidsvermindering hangt af van de soort vloer. Een verlijmde PVC vloer maakt minder geluid dan een PVC vloer met een kliksysteem. Wanneer je je aan de 10dB regel moet houden, is een verlijmde PVC vloer dus aan te raden. Als je liever toch voor een klik PVC vloer kiest, dan heb je nog de optie om een geluidsverminderende ondervloer onder de klik PVC vloer te leggen. Zo zul je alsnog aan de geluidsvermindering voldoen. 

Het leggen van de PVC vloer

Verder is het ook handig om rekening te houden met de manier van leggen van de twee verschillende soorten vloeren. Door het eenvoudige kliksysteem is een klik PVC vloer makkelijk zelf te monteren. Het leggen van een verlijmde PVC vloer is een stuk lastiger en daarom is hiervoor een vakman nodig. Dit komt onder andere omdat de vloer ge√ęgaliseerd moet worden, wat een specialistische klus is. Omdat een klik PVC vloer zelf te monteren is, is dit type vloer voordeliger, omdat je geen monteringskosten hoeft te betalen.

PVC vloer in combinatie met vloerverwarming

Tot slot is de beste vloer voor jou ook afhankelijk van eventuele vloerverwarming. Als je vloerverwarming hebt, is een verlijmde PVC vloer aan te raden. Dit komt omdat de vloer dankzij de lijm dichter tegen de ondergrond aan zit, waardoor de vloer sneller warm wordt. Vloerverwarming is in combinatie met een klik PVC vloer nog steeds mogelijk, maar je zult er wel rekening mee moeten houden dat het verwarmen van de vloer iets meer tijd in beslag neemt. Wil je meer weten over de verschillen tussen beide typen PVC vloeren? Bekijk hier meer!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button