Vloeren

Kruipruimte of vloer isoleren? Bekijk deze tips!

Als je in een grote woning woont, heb je te maken met een groot oppervlakte. Dit kan ertoe leiden dat er via de vloer of kruipruimte kou en vocht in de woning komt. Een koude lucht vindt namelijk altijd zijn weg door de vloer, waardoor je er veel last van kunt krijgen. Om dit tegen te gaan, kun je vloerisolatie plaatsen. Deze isolatie zal er voor zorgen dat er minder kou de woning intreedt, waardoor je gaat besparen op de energiekosten van de woning. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over het isoleren van de vloer of kruipruimte.

Nooit meer vochtproblemen in de kruipruimte

In de kruipruimte kan er in eerste instantie vochtproblemen ontstaan. Dit is een gevolg van een niet goed geventileerde ruimte. Om ervoor te zorgen dat de vochtproblemen wegtrekken, is het belangrijk dat je de ruimte goed laat ventileren. Kruipruimte ventilatie zorgt er namelijk direct voor dat de vochtproblemen opgelost kunnen worden. Wanneer je namelijk een vochtige ruimte blijft hebben, krijgen bacteriën en schimmels een kans om te overleven. Hierdoor kan het zo zijn dat de schimmel in de vloer gaat trekken. Dit kan grote gevolgen hebben voor de woning.

Onderkant van de vloer in de kruipruimte isoleren

Als je in de kruipruimte kunt komen, is het plaatsen van isolatie niet erg moeilijk. Je kunt dan direct vanuit de kruipruimte het isolatiemateriaal aanbrengen onder de vloer. Het is afhankelijk van het materiaal van de vloer welke isolatie je aan moet brengen. Heb je bijvoorbeeld een betonvloer in huis liggen? Dan is het slim om EPS of PIR-platen te plaatsen. Deze kun je namelijk perfect lijmen tegen de onderkant van de vloer om een goede isolatie te plaatsen. Daarnaast is het bij een houten vloer beter om voor een ander isolatiemateriaal te kiezen. Voor een houten vloer kies je bijvoorbeeld voor glaswol, minerale wol of steenwol. 

kruipruimte ventilatie

Vochtproblemen en isolatie aanpakken tegelijk

Heb je veel last van vochtproblemen in de kruipruimte, en wil je daarom de kruipruimte graag isoleren? Dan is het verstandig om te kiezen voor bodemisolatie. Dit zorgt ervoor dat je de kruipruimte isoleert met isolatieparels of isolatie chips. Deze zorgen ervoor dat het vocht verminderd wordt en de ruimte direct geïsoleerd wordt. Kun je niet in de kruipruimte komen? Dan is het verstandig om te kiezen voor EPS-parels om de ruimte te isoleren. Als je echter wel gemakkelijk in de ruimte kunt komen, is het verstandig om te kiezen voor DI-chips. Uiteraard kun je altijd een expert inschakelen om advies in te winnen over het isoleren van de kruipruimte. Zo weet je zeker dat de isolatie op een juiste manier geplaatst wordt.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button