Tuin

Wat te doen bij een wespenplaag?

Een wespenplaag komt vaak voor in de zomer. Wespen gaan dan namelijk op zoek naar voedsel. Normaal eten ze veel vliegen, muggen en larven.  Maar in augustus en september, wanneer er nog maar weinig larven zijn  gaan ze hun nest uit op zoek naar voedsel. Op dat moment kun jij last krijgen van deze dieren. Hoe kun je overlast voorkomen en wat moet je doen wanneer je wel last hebt van een wespenplaag? Je leest het hier. 

Overlast van wespen voorkomen

Een wespenplaag kun je op verschillende manieren voorkomen. Allereerst kun je ervoor zorgen dat wespen niet binnenshuis komt. Plaats horren voor de ramen en deuren om ze buiten de deur te huiden. Zorg daarnaast voor dat je afvalcontainers dicht zijn en laat geen zoetigheid liggen. Wespen komen namelijk af op eten en zoete dingen. Kijk dus goed uit wanneer je een flesje of blikje frisdrank buiten drinkt. Wanneer dit enige tijd buiten heeft gestaan en er zwermen wespen rond kan goed zijn dat hij in het blikje zit. 

Waar bevinden zich wespennesten?

Vaak zitten wespennesten op moeilijk bereikbare plaatsen. Over het algemeen zoeken wespen een hoge of beschutte plek op om ongestoord hun kolonie uit te kunnen breiden. Dat kan in een boom zijn of in de nok van jouw woning of schuur. Op deze plaatsen kom je wellicht niet dagelijks. Hierdoor kunnen de wespen ongestoord hun gang gaan voor het nest wordt opgemerkt. Soms is het zelfs voor een professionele ongediertebestrijder lastig om de wespen te bestrijden, omdat het plekje moeilijk toegankelijk is. 

Een wespennest verwijderen

Heb jij een wespennest ontdekt? Het eerste wat je moet doen is een specialist bellen. Ga nooit zelf aan de gang en maak nooit de opening van een wespennest dicht. Wespen maken dan een nieuwe uitgang en dat kan ook gemakkelijk in jouw woning  zijn. Een klein wespennest zelf verwijderen kan grote gevolgen hebben. Wespen kunnen namelijk behoorlijk agressief worden. Bij het verwijderen van het wespennest zullen ze het wespennest vast en zeker verdedigen en dat kan een wespensteek opleveren. Een specialist inhuren voor een wespennest verwijderen is verstandiger. Hij doet dit op een veilige en milieuvriendelijke manier. Bestrijdingsmiddelen worden alleen ingezet als er echt een onveilige situatie is. Daarnaast draagt een specialist beschermende kleding tijdens de wespenbestrijding, en is dus goed voorbereid op een eventuele aanval. Zo kan hij veilig jouw woning of tuin weer vrij van wespen maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button