Woonruimtes

Raamdecoratie ideeën voor de woonkamer

Story Highlights
  • Leuke raamdecoratie voor in je woonkamer
  • Kijk eens naar jaloezieën
  • Rolgordijnen blijven mooi

De ruimtes in huis die het veruit het meest worden gebruikt zijn de keuken en de woonkamer. Het is dan ook geen verrassing dat raamdecoratie een belangrijke rol spelen en invloed hebben op de uitstraling en sfeer van de ruimte. Doordat de raamdecoratie zo een grote invloed heeft  in de ruimte, is het belangrijk dat de raamdecoratie aansluit bij de rest van de interieurstijl. Kies jij voor een industriele, een landelijke of een eclectische trendy woonstijl? In dit artikel vind je drie soorten raamdecoratie voor de woonkamer, jaloezieen, rolgordijnen en simpele gordijnen zodat er voor ieder wat wils te vinden is. 

Jaloezieën

 Jaloezieën zijn raamdecoratie die veel gekozen worden voor in de woonkamer. Er zijn verschillende soorten jaloezieën, van aluminium jaloezieen tot aan houten jaloezieën en ieder materiaal heeft zijn eigen specialiteit. Als je kiest voor aluminium jaloezieen dan heb je vaak een industriële woonstijl, de jaloezieën hebben namelijk een strakkere uitstraling. Houten jaloezieen daarentegen passen bij meerdere soorten stijlen, zoals een landelijke, scandinavische of zelfs een bohemian woonstijl. Als je een warme en natuurlijke uitstraling wil in je woonkamer dan zijn houten jaloezieën de oplossing. Het grootste voordeel van jaloezieën is dat je zelf kan bepalen hoeveel licht je doorlaat aan de hand van hoe gekanteld de jaloezieën zijn. Door de jaloezieën open te laten maar wel gekanteld dat er licht door een kan creëer je een mooi uniek strepen effect over je vloer.

Rolgordijnen

Een andere oplossing voor raamdecoratie die makkelijk, maar ook voordelig is dat zijn rolgordijnen. Er zijn verschillende soorten rolgordijnen van volledig transparant, lichtdoorlatend, verduisterende, maar ook duo rolgordijnen.  De duo rolgordijnen van Veneta.com zijn verkrijgbaar in verschillende soorten ook hier kan je ze vinden in transparant, semi transparant of verduisterend, zo is er voor ieder wat wils te vinden. Rolgordijnen zorgen voor wat gezelligheid in de woonkamer.

Gordijnen

Een ander soort raamdecoratie zijn normale gordijnen, ook hier ligt aan je persoonlijke voorkeur. Wil je dat er licht door de gordijnen komt, dan zijn licht doorlatende gordijnen een optie. Wil je het licht kunnen blokken, dan zijn verduisterende gordijnen een optie. Een andere optie is een combinatie van twee gordijnen, voor overdag een lichtdoorlatend gordijn en voor in de avond de verduisterende gordijnen. Er zijn diverse soorten kleuren en stoffen gordijnen voor zowel de lichtdoorlatende als de verduisterende gordijnen. De juiste raamdecoratie zorgt niet alleen voor privacy, maar ook voor extra warmte, sfeer en gezelligheid in je woonkamer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button