Trends

Richt je kantoorpand in met de volgende tips

Na de pandemie werken steeds meer mensen weer ouderwets op kantoor. Inrichting van je kantoor zorgt niet alleen voor een goede uitstraling en professionaliteit, werknemers zijn ook productiever wanneer ze in een goed ingerichte ruimte werken. Daarom is het ontzettend belangrijk om je ruimte op de juiste manier in te richten met onze tips.

Daglicht

Om er voor te zorgen dat je werknemers niet aan het eind van de dag depressief naar huis gaan is het belangrijk dat er genoeg daglicht is in je kantoor. Zorg er daarom voor dat er genoeg ramen zijn zodat er veel licht naar binnen kan schijnen. Zit je in een pand waar simpelweg weinig ramen zijn, denk dan aan kunstmatig daglicht. Installeer lampen die daglicht nabootsen. Op die manier los je dit probleem op.

Straal rust uit

Waar hard gewerkt moet worden, moet genoeg rust zijn. Ga daarom niet 10 verschillende kleuren aanbrengen maar maak een selectie uit 2 of 3 kleuren. Wellicht is het leuk om de kleuren van je bedrijfslogo terug te brengen. Naast kleuren is het ook belangrijk dat er veel wit in terug komt. Wit straalt frisheid en rust uit.

Rust bestaat ook uit de gehorigheid van de ruimte. Heb je een groot kantoor en hoor je nog steeds alles wat er gezegd wordt aan de overkant van het kantoor, zorg er dan voor dat het geluid meer gedempt wordt. Roomdividers zijn bijvoorbeeld een goede oplossing, of denk aan geluidabsorberende panelen. Dit maakt de ruimte veel rustiger.

Personaliseer!

Je wilt natuurlijk dat jouw kantoorpand niet een willekeurig kantoorpand is wat van elk bedrijf zou kunnen zijn. Personaliseer daarom het pand met allerlei kleine accessoires. Laat bijvoorbeeld je eigen muismat bedrukken met het logo van je bedrijf of hang posters op die te maken hebben met jouw organisatie.

Uitstraling begint vanaf de buitenkant

Natuurlijk is het belangrijk dat de inrichting van je kantoor goed verzorgt is, maar vergeet de buitenkant niet. Niet alleen omdat dit de eerste indruk is wat mensen krijgen als ze naar jouw kantoor komen. Maar het is tevens ook goede reclame als je duidelijk laat zien dat jouw bedrijf hier gevestigd is. Laat bijvoorbeeld baniervlaggen bedrukken met je logo. Dit ziet er ook gelijk heel professioneel uit.

Vraag om input

Aan wie kun je nou betere feedback vragen dan de mensen die in je kantoor werken. Zij moeten er uiteindelijk productief te werk gaan. Ga daarom in gesprek met hen over wat zij graag willen zien op kantoor. Zo voorkom je ontevredenheid en geef je hen ook het gevoel dat ze inspraak hebben op zaken zoals dit. Win win dus!

Gerelateerde artikelen

Back to top button