OnderhoudWoonruimtes

Schilderen van je woning doe je zo!

Ben jij van plan om binnenkort te gaan schilderen in je woning? Dan zijn er verschillende aspecten die je zeker in overweging moet nemen. Het kan soms lastig zijn om alles vlekkeloos te laten lopen. Zeker tijdens een verbouwing kan dit lastig zijn in de woning. Als je de woning wilt gaan schilderen, is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de juiste verf gebruikt. Hiervoor kun je gemakkelijk terecht bij De Muurverffabriek. Op deze manier weet je zeker dat je goede verf gebruikt en je altijd de juiste kleur hebt. In dit artikel geven we je graag enkele tips voor het schilderen van je woning.

Alle muren in huis wit verven

In veel huizen wordt er gekozen om de muren wit te schilderen. Dit is namelijk een neutrale kleur waar je veel kanten mee op kan. Zorg er echter wel voor dat je de juiste witte kleur gebruikt. Je kunt hiervoor een specifieke witte kleur kiezen. Zo weet je namelijk zeker dat je de muur op een goede manier wilt kunt verven. Kies bijvoorbeeld voor een wit ral verf. Zorg er altijd voor dat je de muur op een goede manier behandeld hebt voordat je gaat verven. Het wordt namelijk lastig om met een witte verf over een andere kleur heen te verven.

Een kleur aanbrengen op de muur

Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken voor de muur. Een van deze keuzes is het aanbrengen van een specifieke kleur op de muur. Zorg er altijd voor dat je eerst goed kijkt naar welke kleur je op de muur aan wilt brengen. Deze kun je zorgvuldig kiezen uit een enorm groot assortiment. Je kunt ook altijd je eigen verf laten mengen. Hiervoor laat je verschillende kleuren verf met elkaar mengen in speciale apparatuur. Mocht je dit laten doen, is het belangrijk dat je direct genoeg verf laat mengen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je maar de helft van de muur kunt verven. 

Hoe bepaal je hoeveel verf je nodig hebt?

Voordat je gaat beginnen met schilderen, moet je natuurlijk weten hoeveel verf je nodig hebt. Je begint altijd met het opmeten van de muren. Je vermenigvuldigd de lengte en de breedte van de muur met elkaar om erachter te komen hoeveel m2 je hebt/. Vervolgens meet je ook de eventuele ramen van de muur. Deze hoef je natuurlijk niet te schilderen. Tot slot bedenk je hoeveel lagen je wilt verven. Het kan namelijk voor de dekking gewenst zijn om meerdere lagen aan te brengen. Tot slot deel je het aantal m2 door het aantal liter per m2 er op de verf aangegeven staat om te gebruiken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button