Onderhoud

Sfeervol toilet ideeën

Een sfeervolle ingerichte woning is belangrijk. Immers, je brengt veel tijd door in jouw woning. En dan is het ook wel fijn dat een woning sfeervol is en jij je er op jouw gemak voelt. Maar niet alleen de woonkamer of slaapkamer is belangrijk om sfeervol in te richten, ook de kleinste ruimte van het huis kan vaak wel een opknapbeurt gebruiken. Je zit toch net even wat lekkerder in het kleinste hokje van het huis als het gezellig en leuk is ingericht. Hier kun je wat inspiratie op doen om jouw toilet tot een paradijs om te toveren.

Waarom het toilet opknappen?

Je zult je misschien na deze intro afvragen waarom het nou zo noodzakelijk is om een leuk ingericht toilet te hebben. Want je hebt daar toch maar één taak toch? Welnu, het is wetenschappelijk bewezen dat een sfeervol ingericht toilet zorgt voor een ontspannen en gemoedelijke sfeer. Door die ontspannen sfeer word jij zelf ook meer relaxed en dat is bevorderlijk voor de stoelgang. 

Een gespannen lijf zorgt vaak voor obstipatie klachten en een moeilijke stoelgang. Dat kan weer vervelende klachten geven zoals buikpijn, verhoogde persdrang en aambeien. Een gezonde stoelgang zorgt voor een gezond lijf. 

Ontspanning op het toilet is dus heel erg belangrijk. Maar het is natuurlijk ook fijn dat als je gasten krijgt thuis dat die kunnen genieten van een mooie toiletruimte. Een ruimte die schoon en fris is en een bepaalde rust en ontspannen sfeer uitstraalt. 

Hoe richt je het toilet sfeervol in?

Er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden. Er zijn heel veel mogelijkheden om jouw toilet om te toveren tot een sfeervolle ruimte. Een van de meest belangrijke dingen om sfeer te maken is toch wel de verlichting in het toilet. 

Wanneer jij bijvoorbeeld een tl-buis in het toilet hebt als verlichting dan is dat niet bepaald sfeer verhogend. Zo’n enorm sterke lamp, dat is niet prettig voor de ogen. In de jaren 70 en 80 en misschien nog de jaren 90 was de tl-buis lamp enorm dominant maar men had simpelweg niets anders.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan werken met inbouwspots. Wat bijvoorbeeld een enorm mooi effect kan geven aan jouw toilet is een wit plafond met zwarte inbouwspots. Dit geeft een fantastisch mooi resultaat en inbouwspots zijn natuurlijk tijdloos en mooi.

Hoe richt je het toilet sfeervol in?

Durf te combineren

Wanneer je van plan bent om jouw toilet op te pimpen dan is het zaak dat je eerst ervoor zorgt dat je de basis goed hebt. De basis wil zeggen, mooie tegels en vloer en een goede toiletpot en wasbak. Dat is de absolute basis voor een mooie toiletruimte. Je kunt dit zelf doen als je handig bent, maar als je dat niet aandurft dan is het wel een idee om een vakman in te huren. Maar je budget moet dit toelaten.

Wanneer je de basis van het toilet in orde hebt kun je beginnen met accessoires toe te voegen aan het toilet. Hiervoor moet je soms wel een beetje uit je comfortzone stappen. Durf te kijken naar gekke kleurencombinaties of accessoires die misschien voor een andere ruimte zijn bedoeld. Heb je bijvoorbeeld mooie blauwe badkameraccessoires gezien? Probeer het dan gewoon eens!

Vaak zijn mensen erg terughoudend in het aanbrengen van veranderingen. De mens houdt over het algemeen niet zo van verandering. Als iets goed is waarom zou je het dan veranderen? Maar aan de andere kant, kleine veranderingen kunnen al een groot effect hebben op jouw toiletruimte. 

Als je het spannend vindt om aanpassingen te brengen doe het dan in kleine stapjes. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst wat kaarsen in het toilet toe te voegen of een leuke wanddecoratie met foto’s. Uitbreiden kan altijd.

Goed of fout bestaat niet

Je moet je goed bedenken dat als het aankomt op het inrichten van het toilet dat er eigenlijk geen goed of fout bestaat want het is jouw ruimte en jij moet het naar jouw smaak inrichten. Het enige waar dingen wel fout kunnen gaan is als een toilet in de basis niet goed aangelegd. Dus een foute tegel of vloer. Dat kan wel heel erg veel impact hebben. 

Sfeer maak jezelf. En met een paar kleine aanpassingen kun je dit al bewerkstelligen. Wat foto’s bijvoorbeeld of één muur een bepaalde kleur geven kan al heel erg veel verschil maken. Durf te experimenteren, zo maak jij jouw toilet tot een sfeervolle plek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button