DIY

Zelf je stoel of poef stofferen

Story Highlights
  • Zelf je stoel of poef stofferen bespaart je geld en is goed voor het milieu
  • Gebruik de oude stof als mal
  • Zorg voor de juiste gereedschappen

Als je besluit zelf je stoel of poef te gaan stofferen dan denk je niet alleen aan je eigen portemonnee, maar ben je ook nog eens milieubewust bezig. Omdat jij je stoel of poef een tweede leven geeft, reduceer je de afvalberg. En van afval hebben we al veel te veel op de wereld. Zelf je stoel of poef stofferen kan iedereen. Wij van woningcourant.com namen net als bij het opklapbed de proef op de som en concluderen dat iedereen het kan en dat het nog leuk werk is ook.

Ook goed voor de rest van je interieur

Word je stoel minder wat betreft de stoffering of ben je het motief zo onderhand wel beu, ga dan zelf aan de slag. Zo hoef je geen nieuwe stoel te kopen en dat wil je vaak ook niet omdat de stoel ondanks het feit dat ie er niet uitziet wel gewoon heerlijk zit. Door zelf te stofferen geef je niet alleen de stoel of poef een frisse uitstraling. Ook de rest van het interieur krijgt zo een boost. Wil je dit bewerkstelligen dan is het wel noodzakelijk dat je over de juiste gereedschappen beschikt. Zorg in elk geval dat je de nieuwe stof bij de hand hebt, dat je een nietpistool in de buurt hebt, zorg voor een stift, spelden en een schroevendraaier. Wat betreft de nietjes, die zijn maximaal 8 millimeter.

Demonteer de stoel

Het eerste wat je doet is de stoel of poef fotograferen, en dan speciaal de lastige plekken. Vervolgens haal je de stoel uit elkaar en kijk je welke delen je opnieuw wilt stofferen. Je checkt meteen ook of de vulling nog goed is. Het uit elkaar halen van de stoel betekent dat je overal gemakkelijker bij kunt. Voor je aan het stofferen slaat, kijk je of er andere gebreken zijn en herstel je die eerst. Daarna is het een kwestie van de oude stof verwijderen. Die stof gebruik je vervolgens als een mal. Je legt vervolgens het zitvlak ondersteboven op en in het midden van de nieuwe lap stof. Je trekt de stof strak naar de tegenovergestelde zijde en niet de stof vast. Check altijd of de stof goed strak zit. Is dat zo, dan ben je klaar. De poef doe je net zo als het zitgedeelte van de stoel. Bespaar geld en spaar het milieu en probeer het ook. Want als wij het kunnen, kan iedereen het.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button