Life StyleWoonruimtes

Shutters voor openslaande deuren

Story Highlights
  • Shutters zijn veelzijdig in gebruik
  • Ook ideaal voor openslaande deuren
  • Werk met een vouwrailsysteem

Als we het hebben over shutters, een van de meest in het oog springende raamdecoratie die beschikbaar is, dan denken we in eerste instantie vooral aan shutters voor de ramen. Shutters blijken echter veel breder toepasbaar en kun je ook prima gebruiken voor openslaande deuren. Je moet dan wel gebruik maken van een zogenaamd vouwrailsysteem.

Shutters zijn zeer veelzijdig in gebruik

Shutters behoeven amper nog nadere introductie. Ze worden bijzonder gewaardeerd als decoratieproduct maar bieden ook andere voordelen. Zo hebben shutters een prima isolerende werking waardoor je het in de winter warmer in je huis houdt en het in de zomer juist langer koel in je huis is. Dat betekent dat de energierekening naar beneden gaat en dat je de investering in shutters dus snel terug kunt verdienen. Deze bijzondere raamdecoratie is bestand tegen vocht en is gewoon de ideale combinatie van zonwering en raamdecoratie. Bovendien is het dus breed toepasbaar, want shutters voor openslaande deuren is zeker ook een mogelijkheid.

Voor openslaande deuren werk je met een vouwrailsysteem

Wil je shutters voor openslaande deuren, dan moet je werken met een vouwrailsysteem. Deze systemen gelden als ideaal voor de deuren, maar ook voor schuifdeuren en een raam dat je steeds gemakkelijk open wilt kunnen doen. Met een vouwrailsysteem is het mogelijk om de shutters gewoon naar de zijkant te schuiven. Shutters worden ook wel eens luiken met lamellen genoemd, de lamellen kun je verticaal op en neer bewegen. Zonlicht blijft buiten de deur en je geniet met shutters een grote dosis privacy. Je bepaalt steeds zelf de lichtinval en creëert met het aanbrengen van shutters vooral een landelijke sfeer.

Shutters koop je online in tal van verschillende uitvoeringen

Wil jij shutters voor openslaande deuren? Dan dienen er aan de boven- en de onderzijde van de shutters rails gemonteerd worden. Op die manier kun je de shutters gemakkelijk in een hoek van 90 graden openklappen en openslaan waardoor de openslaande deuren prima te bereiken zijn. Shutters waren al erg populair vanwege de extra uitstraling die ze je huis geven. Het zijn echter ook zeer veelzijdige producten die je op tal van verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt shutters online bestellen in tal van verschillende uitvoeringen, waarbij je zelf bepaalt hoe luxe je het wilt hebben. Je koopt in elk geval een duurzaam product dat voor verkoeling kan zorgen en lichtinval tegenhoudt. Daardoor werk je altijd gemakkelijk op de laptop en kijk je zonder grote schaduwen naar de televisie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button