Slaapkamer

Welke maat dekbedovertrek?

Story Highlights
  • Dekbedovertrek 140 x 200 is voor een standaard eenpersoonsbed
  • Je houdt altijd over om als instopstrook te gebruiken
  • standaard tweepersoonsbed: 200 x 200 centimeter

Dat is nog best lastig, om zomaar even te weten welke maar dekbedovertrek je moet hebben. Er is voor elk dekbed een dekbedovertrek beschikbaar. Onderschat de rol van het dekbedovertrek niet. Het bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je slaapkamer. Overigens kun je hier meer lezen over wat de slaapkamertrends zijn. En ook welke kleuren we vooral terugzien in de slaapkamers in 2021. De slaapkamer wordt steeds belangrijker in elk geval en wordt meer en meer betrokken bij de trends. Dat geldt dus automatisch ook voor het dekbedovertrek.

Dekbedovertrek 140 x 200

Een dekbedovertrek 140 x 200 is een standaard eenpersoons dekbed die net als alle andere dekbedovertrekken beschikbaar is in materialen als katoen, satijn, flanel, bamboe, polyester, jersey, en linnen. Wat ook al niet verschilt met andere dekbedden is dat de lengte van het dekbedovertrek langer is dan 200 centimeter. De strook die overblijft gebruik je als instopstrook voor een strak opgemaakt bed. Het dekbedovertrek heb je in verschillende uitvoeringen en merken.

Dekbedovertrek 140 x 220

Ook het dekbedovertrek140 x 220 is geschikt voor een eenpersoons dekbed en ook nu geldt dat het dekbedovertrek langer dan 220 centimeter zal zijn, opnieuw vanwege de instopstrook. Ook dit dekbedovertrek heb je in de trendy uitvoeringen, bijvoorbeeld in earth red. Deze kleur zorgt voor een zeer warme slaapkamer. Het is een aards warme kleur die prima te combineren is met de kleuren paars, zwart of die je versiert met gouden accenten. Een andere kleur die je ook op dit dekbedovertrek toepast is basic brown. Daarmee is de bruintint helemaal terug, zoals bruin toch al nadrukkelijk terugkeert in het interieur. Bruintinten moeten in de slaapkamer vooral zorgen voor rust en balans.

Dekbedovertrek 200 x 200

Het dekbedovertrek 200 x 200 centimeter is de standaard maat voor een tweeperspoon s bed. Vaak is de totale lengte rond de 326- centimeter, opnieuw om zo een ruime instopstrook te hebben. Dat betekent dat je dekbedovertrekken van deze maat dus ook kunt gebruiken voor dekbedden van 220 x 220 centimeter.

Dekbedovertrek

Behalve de al genoemde trendkleuren vind je de verschillende dekbedovertrekken ook en vooral in de kleuren beige, blauw, brons, crème, geel, goud, grijs en zeker groen. Groen is dé kleur, zeker ook voor de slaapkamer. Deze trend kun je volgen door te kiezen voor een groen dekbedovertrek bijvoorbeeld. Je hebt ze behalve in verschillende maten in diverse groentinten. De keuze is reuze in elk geval, want er zijn heel erg veel dekbedovertrekken die worden aangeboden door ontzettend veel verschillende aanbieders.

Gerelateerde artikelen

Back to top button