BadkamerOnderhoudVloerenWoonruimtes

Siliconenkit verwijderen

Story Highlights
  • Er zijn speciale middelen die helpen kit te verwijderen
  • Maak gebruik van een glasschraper of een stanleymesje
  • Gebruik nagellakremover met aceton voor je handen

Het is vaak een uitkomst, siliconenklit. Soms echter, werken de sterke eigenschappen van siliconenkit je ook behoorlijk tegen en op je zenuwen. Dit doet vooral opgeld als je kit moet verwijderen van tegels en glas en zeker als je per ongeluk kit op je handen krijgt en dat wilt verwijderen. Wij van woningcourant.nl weten dat je kit niet zomaar even verwijdert. Uiteindelijk lukt het wel, gemakkelijk gaat het echter niet.

Siliconenkit verwijderen van tegels

Je staat er niet bij stil als je kit aanbrengt of laat aanbrengen, maar soms is het noodzakelijk oude randen van siliconenkit te verwijderen. Denk in dat kader maar eens aan beschimmelde randen, als de randen loslaten of verkleuren. Want ook de bekende kitranden blijven niet eeuwig hagelwit en hebben ook een houdbaarheidsdatum. Wil je kit verwijderen van glas en van tegels, dan kun je tegenwoordig een beroep doen op allerlei middeltjes die speciaal voor deze klus gemaakt zijn. Zonder die hulpmiddelen is het nagenoeg onmogelijk om de sterke kitranden en de resten te verwijderen.

Siliconenkit verwijderen van glas

Met een speciale siliconen verwijderaar is het gemakkelijker om siliconenkit van tegels en glas te halen. Je werkt met een borstelen een spatel om de oude resten weg te nemen. Er zijn ook nog weer speciale middeltjes per ondergrond beschikbaar. Wees in elk geval altijd voorzichtig, voor je het weet heb je ook de tegels beschadigd en dat is niet de bedoeling uiteraard. Bij je werkzaamheden kun je gebruik maken van een glasschraper of een stanleymes. Juist met deze hulpmiddelen is voorzichtigheid geboden om te zorgen dat je geen schade aanricht.

Laat de siliconenkit weken en verwijder het daarna

Behalve een speciaal middel om siliconenkit te verwijderen, wil slaolie ook nog wel eens helpen. Met slaolie op een doek maak je de kitranden goed nat. Je laat het vervolgens enige tijd inwerken. Daarna kun je, als het goed is, de kitranden gemakkelijk verwijderen. Je kunt ook gebruik maken van nagellakremover of wasbenzine. Breng dit aan op een schuursponsje en laat nu opnieuw de siliconenkit weken in de remover of wasbenzine. Je wacht opnieuw even om vervolgens kitresten te verwijderen.

Oude siliconenkit verwijderen van handen

Dan de handen. Kit op je handen is iets dat zich maar moeilijk even laat verwijderen. Het kan echter wel. Je begint met het boenen op de plek waar kit zit met zeep en met water. Daarna breng je nagellakremover aan op de plek waar kit zit en wrijf je dit in. De kit op je handen zal vervolgens loslaten waarna je het prima kunt verwijderen. Let op; je dient dan wel nagellakremover te gebruiken waarin aceton is opgenomen. Sanders heeft het wrijven totaal geen zin.

Gerelateerde artikelen

Back to top button