WoonkamerWoonruimtes

Soundbar kopen: waar moet je op letten?

Story Highlights
  • Top 10 van de beste soundbars van dit moment
  • Verbindingsopties met de TV zijn er belangrijk
  • De beste soundbar is de Sonos Arc

Omdat de televisies steeds platter worden is er amper nog plaats voor speakers. Ze zijn er wel, maar zeker als je meer volume wilt, is dan al snel sprake van vervorming. Door te kiezen voor een soundbar bij je televisie, verbeter je het geluid. Omdat aansluiten op het wifi netwerk goed mogelijk is, luistert je ook de favoriete muziek op een soundbar. Met trots presenteren we je hier de top 10 soundbars. Scheelt je weer zoekwerk als je plannen hebt om net als zoveel anderen ook een soundbar te kopen. Let bij de aankoop van een soundbar vooral op de verbindingsmogelijkheid met de televisie.

Verbinding met de televisie is belangrijkste criteria

Belangrijk bij de keuze voor een soundbar is de verbinding die de televisie heeft. Meest voorkomende verbindingen zijn HDMI en de optische verbinding. De beste oplossing is echter eARC. De kans dat er dan vertraging is wat betreft het geluid, is klein. Wil jij je soundbar onderdeel uit laten maken van een multiroom opstelling, dan is eARC eigenlijk onmisbaar. Mocht je televisie geen eARC aansluiting hebben, kies dan voor de HDMI Arc poort. Ga je een soundbar kopen, check dan altijd even of de soundbar in een set verkrijgbaar is, dus eventueel met subwoofers of meer speakers. Ga er maar van uit dat de beste soundbars de beschikking hebben over een eARC poort en Dolby Atmos ondersteund zijn. Met Dolby Atmos ervaar je de meeste realistische geluidservaring.

De top 10 van de beste soundbars van dit moment

Met dank aan een vergelijker op het gebied van entertainment is een top 10 samengesteld van de beste soundbars van dit moment. Binnen de top 10 bekleedt de Sonos Arc de koppositie. Deze soundbar heeft Dolby Atmos en biedt het geluid van een bioscoop. Via Dolby Atmos worden effecten via het plafond naar je luisterpositie gestuurd. Op die manier krijgt het geluid een extra ruimtelijke klank. De rest van de top 10 van beste soundbars bestaat uit Samsung HW-Q8ooT, JBL Bar 91 True Wireless, Bose Soundbar 700, JBL Bar 5.1 Surround, Harman Kardon, Sonos Beam, Bose TV Speaker, Denon DHT S716H en de Samsung HW-S40T. Kies je ene van deze soundbars, dan haal je het beste op het gebied van geluid in je huis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button