Trends

Woonkamer inspiratie 2021

Story Highlights
  • Donkerblauw en Brave Ground zijn dé kleuren van 2021
  • Werk met lichtere houtsoorten
  • Gebruik zoveel mogelijk duurzame materialen

Lees je dit artikel in 2024? Lees dan snel onze meest up-to-date gids over de trends voor je woonkamer in 2024.

Van Brave Ground en de mooiste kleurencombinaties tot een blikvanger in je woonkamer en de meer lichte houtsoorten. Zie hier, woonkamer inspiratie 2021. De trend die opnieuw doorzet en die iedereen lijkt te omarmen is wel duurzaamheid. Want het gebruik van duurzame materialen is en blijft hip, ook in 2021.

Woonkamer kleuren 2021

De woonkamer kleuren 2021? Dat is in eerste instantie natuurlijk Brave Ground, gekozen tot kleur van het jaar. Het is een basiskleur, perfect om mee te combineren. Brave Ground geldt als een stevige basis die je prima kunt combineren met bruin, rood, roze, geel, blauw en groen. Een andere kleur die gaat scoren in 2021 is donkerblauw. Deze kleur biedt vertrouwen en rust en combineer je niet alleen met zwart en grijs, maar zeker ook met koper, goud en messing. Blauw zie je terug aan de muren maar ook in meubels en accessoires.

Duurzaamheid in de woonkamer

De lichtere houtsoorten spelen een bepalende rol in 2021, ook in de luxe en industriële woonstijlen. Je gebruikt bijvoorbeeld licht eiken, bamboe, licht MDF en acacia en dat zowel in de meubels als op de vloer in je woonkamer. Licht houten lambrisering is ook iets dat we zeker terug gaan zien in 2021. Duurzaamheid in je woonkamer? Dat is je stoel of de vloer een tweede leven geven bijvoorbeeld, zoals je uiteraard zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt. Echt iets om op te letten, zeker ook in 2021.

Een echte blikvanger

Over inspiratie gesproken. Het is buitengewoon trendy om voor een pronkstuk in je woonkamer te kiezen. Iets waar alle aandacht meteen naar toe getrokken wordt. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een groot en bijzonder schilderij, aan grote plantenpotten of voor een beeld op bijvoorbeeld een pilaar. Elke woonkamer die trendy wil zijn beschikt over een dergelijke blikvanger. Omdat je gaat werken met een dergelijke eyecatcher, laat je de kleinere accessoires in je woonkamer wat achterwege. Dat is niet nodig en overdone. 

Gordijnen zijn mooi en zorgen dat de energierekening daalt

Komen we nog even terug op de trend die duurzaamheid heet. Binnen dat thema kun je volop aan de slag met materialen als bijvoorbeeld bamboe, linnen, alpaca wol, riet en biologisch katoen. In het kader van de duurzaamheid zien we ook de gordijnen, en dan speciaal de wat dikkere gordijnen weer terug in de woonkamer. Niet alleen omdat er heel erg veel verschillende soorten beschikbaar zijn die je woonkamer echt leuk maken. Gordijnen gaan je ook helpen de energierekening naar beneden te krijgen. En minder energie is goed voor het milieu. Dan ben je pas echt duurzaam bezig!

Op zoek naar de nieuwste interieurtrends? Neem dan een kijkje op onze collega’s van Woontax!

Gerelateerde artikelen

Back to top button