Woonruimtes

Wat kost een sauna?

Story Highlights
  • Kosten van een sauna verschillen behoorlijk
  • Afhankelijk van de grootte van de sauna
  • Voor binnen of voor buiten?

De exacte prijs van een sauna hangt af van verschillende factoren. Kijk alleen maar eens naar het gigantische aanbod sauna’s voor binnen en buiten dat beschikbaar is. Daarnaast is de omvang een bepalende factor en ook of je een binnen- of aan buitensauna aanschaft. Tot slot maakt het ook nog eens uit of je van plan bent een Finse sauna, een infrarood sauna of een design sauna te kopen.

De buitensauna’s vormen een zeer waardevolle aanvulling van de tuin

Tegenwoordig zijn de sauna’s voor buiten zeer in trek. Ze bieden alles wat een sauna hoort te bieden én zijn een aanwinst voor de tuin. Onder deze buitensauna’s vallen ook zogenaamde barrel sauna’s, sauna’s die typisch van vorm zijn en een blikvanger in de tuin worden. Vaak krijg je een buitensauna geleverd inclusief een blokhut, een binnenvloer, terrasvloer, lamp, een deur van brons thermogas.  Een of meer banken, leuningen en ook hoofdsteunen. Het dak kun je vaak zelf kiezen waardoor een sauna kopen al min of meer maatwerk wordt. Voor hoeveel personen een sauna geschikt is, speelt ook een rol bij de prijs. Ter indicatie, een buitensauna heb je al vanaf 3000 euro. Er zijn echter ook uitvoeringen die richting de 7000 euro gaan.

De afmetingen van de sauna’s spelen een rol bij de prijs die gevraagd wordt

Zoals gezegd is een barrelsauna een soort van sauna in de vorm van een wijnvat die je gewoon in je tuin zet. Deze buitensauna’s zijn vaak uitgevoerd in Cedar hout en vormen een meer dan welkome aanvulling van de tuin. De afmetingen van buitensauna’s en dus ook van barrelsauna’s spelen een voorname rol in de prijsstellingen. Ook de uitvoering en de mate van luxe spelen uiteraard een voorname rol.

Een infrarood sauna voor precies één persoon

Bijzonder zijn ook de kleinste sauna’s, de infrarood sauna voor precies één persoon. Je hebt ze al voor net iets meer dan duizend euro. Voor binnen heb je echter ook sauna’s voor zeven personen. Het moge duidelijk zijn dat de binnensauna voor zeven personen behoorlijk wat meer geld kost dan de kleine eenpersoons uitvoering. Een ding is zeker; er is zo goed als altijd precies een sauna die bij jouw wensen en ook bij jouw budget past. Meer en meer mensen willen hun eigen wellness in huis of in de tuin. Daar hoort standaard uiteraard een sauna bij, en per saldo hoeft een sauna beslist niet duur te zijn.


Gerelateerde artikelen

Back to top button