Badkamer

Tips bij het uitkiezen van badkamermeubels

Overweeg jij om jouw badkamer een make-over te geven met een aantal kleine aanpassingen, of wil je het grondig aanpakken en de badkamer volledig gaan renoveren? Wat extra groen toevoegen in de vorm van een aantal plantjes of een mooie spiegel ophangen is nog te doen, en wellicht ook een logische eerste stap, maar de stap nemen om nieuwe badkamermeubels uit te kiezen is toch wel andere koek. Daar mag best wel wat tijd voor uitgetrokken worden. In dit artikel delen we daarom een aantal handige kooptips, en delen we de laatste sanitair trends. Lees snel verder! 

Creëer extra ruimte

De badkamer is doorgaans niet de grootste kamer in de woning. Daarom moet je de ruimte zo goed mogelijk benutten. Een zwevend badkamermeubel is een goed voorbeeld hoe je meer ruimte kunt creëren in de badkamer. De vloer blijft namelijk vrij en hierdoor oogt de badkamer optisch groter. Bovendien kun je gemakkelijk de vloer schoonmaken. Een alternatief kan gevonden worden in een opzetwastafel. Al is het alleen al om de reden dat deze in ontzettend veel verschillende vormen, maten en soorten verkrijgbaar is. Kortom, voor ieder wat wils!

Een opgeruimde badkamer

Opgeruimd staat netjes, en dat geldt natuurlijk ook voor de badkamer. Je wilt jezelf graag goed verzorgen, maar de badkamer verdient ook aandacht. Door een opbergkast in de badkamer te plaatsen, kun je de wat minder fraaie spulletjes uit het zicht halen. Want zeg nou zelf; veel shampooflessen, potjes douchegel en make-up verspreid door de badkamer oogt al snel als een rommelig geheel. Voordat je enthousiast aan de slag gaat, is het verstandig om eerst een kritische blik te werpen op welke spullen je écht nodig hebt en welke flesjes, potjes en andere producten niet of nauwelijks gebruikt worden. 

Verschillende stijlen

Trends komen en gaan, maar sommige trends zullen voorlopig nog niet uit het badkamerlandschap verdwijnen. Zo hebben de marmeren badkamermeubels enige tijd geleden hun intrede gedaan, maar zie je ze nog steeds in veel badkamershowrooms als dé paradepaardjes van de collectie pronken. En, om eerlijk te zijn kunnen wij deze trend ook niet negeren. Dit betekent overigens niet dat je de badkamer volledig moet overgieten met alleen maar marmeren meubels en tegels, want je kunt deze trend ook op een subtiele manier verwerken in jouw mini-spa. Hierbij kun je denken aan een marmeren waskom met RVS kraan. Niet zo fan van marmer? Misschien kan de Wabi Sabi trend het juist een beetje in balans trekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ruwe natuursteen wastafel met onbewerkt houten onderstel of opbergkast? Succes!

Gerelateerde artikelen

Back to top button