Vloeren

Top tips voor het ontwerpen van houten vloeren in huis

Hout is een uitstekend duurzaam en natuurlijk materiaal dat vrijwel in elk interieur kan worden gebruikt. Niet alleen maakt het interieurs warmer en comfortabeler, maar houten vloeren zijn bovendien een populaire keuze om het decor te verfraaien en het een rijkere uitstraling te geven. U kunt kiezen uit een waaier van houtsoorten, afmetingen en afwerkingen, zodat u de perfecte match voor elke inrichting kunt vinden. Om u hierbij te helpen, hebben we enkele tips op een rijtje gezet voor het stylen van houten vloeren in uw eigen ontwerp.

Maak van de vloer een lokaal element

Een houten vloer is een waanzinnig decoratief element dat ongetwijfeld bij iedereen in het oog zal springen. Het mooie aan houten vloeren is dat het ontwerp al klaar is en u alleen een keuze hoeft te maken van het type hout dat past in uw woning. Als u wilt, kunt u bijvoorbeeld exotische houtsoorten gebruiken, zoals Sapelie Mahonie of tijgerhout. Daarnaast moet u overwegen welke kleuruitstraling u wilt toepassen. Een donkere beits zal de vloer doen opvallen en creëert een rustieke of vintage look die het ontwerp gastvrijer maakt.

Hier zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een kleur voor een houten vloer:

  • Wat vindt u leuk, wat heeft u liever?
  • Wat is de stijl van uw huis en hoe past de kleur van een houten vloer?
  • Heeft u een druk huishouden? Heb je huisdieren?
  • Hoe vaak maakt u schoon? Hoe kieskeurig bent u als het gaat om vuil te laten zien?
  • Wat is de grootte van uw kamer? Over hoeveel licht beschikt u? Wat zijn de kleuren van de muren?
  • Wat past het beste bij uw meubels? 

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat geen ene vloer perfect is. Er zijn afwegingen, en alleen u kunt beslissen welke factoren voor u en uw gezin het belangrijkst zijn.

Fleur het ontwerp op

Samen met kleurrijke muren en mooie accessoires zal een houten vloeren de perfecte sfeer scheppen in het interieur. Dit idee zal ook perfect zijn voor kinderkamers en slaapkamers. Wilt u natuurlijke elementen combineren in de slaapkamer, zorg er dan voor dat u kiest voor materialen die goed matchen met de houten vloer, zoals kamerplanten, houten meubels, en een katoenen bedklamboe zoals u die kunt vinden op www.bambulah.com/nl/tweepersoons-klamboes/. Bovendien is niets natuurlijker dan rots en steen, die ook in de slaapkamerinrichting kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld een nachtkastje of andere soorten meubels.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button