Woonruimtes

Tips voor gas aansluiten in je nieuwe woning

Ga je binnenkort verhuizen? Dan wil je natuurlijk direct in een warm huis binnenkomen. Het is daarom verstandig om direct je gas aansluiting te regelen. Gas aansluiten kan altijd even duren, waardoor het aan te raden is om het direct te regelen als je weet wanneer je gaat verhuizen. Op zijn minst wordt altijd 2 weken aangeraden. Dit zorgt er namelijk voor dat je goed geholpen kan worden en je niet voor problemen komt te staan. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je een goede gasleverancier hebt gevonden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het raadplegen van een vergelijkingssite. 

Hoe lang duurt aansluiten van gas?

Het beste moment voor het aanvragen van gas is afhankelijk van je verhuisdatum. Op het moment dat je verhuisdatum vast staat, is het verstandig om direct het gas aansluiten te regelen. Je kunt in veel gevallen zelfs al 3 maanden van tevoren een gas contract afsluiten. Dit zorgt ervoor dat je geen kopzorgen hebt als je de verhuizing in gaat. Heb je echter al een contract bij dezelfde gas aanbieder? Geef dan je verhuizing direct door. Het wordt geadviseerd dit uiterlijk 2 weken voor de verhuizing te doen, zodat er genoeg tijd is om de aansluiting te regelen. 

Gas aansluiting aanvragen

Er zijn verschillende manieren waarop je een gas aansluiting aan kunt vragen. Allereerst kun je dit middels de website doen. Je kunt chatten met de chatbot of een aanvraagformulier invullen. Vervolgens wordt je direct goed geholpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Weet je echter al precies wat je nodig hebt? Dan kun je direct een gas aansluiting aanvragen. Je regelt dit ook via de website. Hier vind je een gemakkelijke route naar de bestelpagina. In het overzicht kies je vervolgens het gas contract dat je graag wilt afsluiten. Vervolgens klik je op aanvragen en vul je je verhuisdatum en persoonlijke gegevens in. Na het bevestigen van de aanvraag, krijg je een bevestigingsmail toegestuurd. Op de afgesproken datum wordt de gaslevering gedaan.

Gas aansluiten nieuwe woning vs bestaande woning

Het aansluiten van gas voor een nieuwe woning is anders dan voor een bestaande woning. Bij een nieuwe woning is het zo dat er geen aardgas meer aangesloten kan worden. Sinds 2018 worden er namelijk al geen nieuwe gasaansluitingen voor woningen in Nederland geplaatst. Dit is geregeld via de Wet Voortgang Energietransitie. Een bestaande woning daarentegen is anders. Bij een bestaande woning is er nog wel een gasaansluiting te vinden. Hierdoor is het mogelijk om voor een bestaande woning een gas contract af te sluiten. Ga je dus verhuizen naar een nieuwbouw woning van na 2018? Dan is het niet mogelijk om een contract voor gas af te sluiten. Ga je verhuizen naar een bestaande woning? Dan dien je een contract voor gas te regelen om warm te kunnen wonen.

Hoe vindt je de beste gasleverancier?

Het vinden van een goede gasleverancier kan een lastige opgave zijn. Er zijn in Nederland enorm veel verschillende aanbieders van energie. Het is vervolgens per huishouden verschillend wat voor contract voor gas er nodig is. Daarnaast fluctueert de prijs van gas enorm. Hierdoor kan het zijn dat de beste leverancier voor gas deze maand de maand daarna al niet meer de beste is. Het is altijd aangeraden om een vergelijkingssite te gebruiken om te kijken welke gasleverancier het voordeligste is voor jouw. Dit zorgt ervoor dat je de beste keuze maakt voor jouw huidige situatie. Heb je een aflopend contract? Kijk dan naar de mogelijkheden om het contract te verlengen of over te stappen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button