Onderhoud

Trends voor 2022 op het gebied van kranen

Ben je bezig met een verbouwing, en moet je gaan beslissen welke soorten kranen je in het huis wilt plaatsen? Dan kun je kiezen uit enorm veel verschillende mogelijkheden. Een kraan komt namelijk uit enorm veel verschillende toepassingen. In dit blogbericht gaan wij de meest voorkomende trends voor 2022 bespreken op het gebied van kranen.

Kranen voor het bad

Een bad in de badkamer is niet voor ieder huis weggelegd. Het is vaak een luxe om een bad in huis te hebben. Tegenwoordig wordt deze luxe steeds meer duidelijk, omdat er wordt gekozen voor een wellness look. Hierdoor zie je dat mensen steeds meer kiezen voor vrijstaande baden met grote kranen. Een vrijstaand bad is een bad dat overal in de ruimte geplaatst kan worden, waardoor het niet tegen de muur aan geplaatst hoeft te worden. In dit geval moet de thermostaatkraan ook vrijstaand zijn. Hierdoor zie je vaak een zeer grote en opvallende kraan ontstaan die een erg luxueuze uitstraling geniet. De kleur van de kraan kan daardoor erg verschillen, en hoeft dus helemaal geen standaard kleur te hebben.

Wastafelkraan trends in 2022

Een wastafelkraan is een van de meest gebruikte en zichtbare kranen die je kunt voorstellen. Voor deze kraan wordt het design steeds belangrijker. Wastafelkranen krijgen steeds meer een uitzonderlijk design, waardoor ze beter passen bij een moderne woonstijl. Denk bijvoorbeeld eens aan een kraan waar het water aan de bovenkant als een soort waterval naar beneden valt. De vorm van de kraan wordt veel gebruikt om de straal van het water te beïnvloeden. Dit soort kranen ga je dan ook steeds meer terugzien in 2022, in plaats van de standaard thermostaatkraan.

Trends in 2022 voor toiletkranen

Toiletkranen worden geplaatst in de meest kleine ruimte van het huis. Toch wordt er relatief veel aandacht aan besteed. De trends voor toiletkranen worden daardoor steeds uitbundiger. Zoals eigenlijk de wastafel trends al deden vermoeden, wordt dit concept ook doorgezet in de toiletkraan. Het design wordt steeds belangrijker en wordt steeds excentrieker. De kraan komt bijvoorbeeld steeds vaker zonder een duidelijke hendel en is dan via een (draai)knop te bedienen. Ook platte kranen zullen we steeds vaker gaan zien in het toilet.

De juiste thermostaatkraan voor je interieur

Je interieur vraagt om de juiste kraan. Afhankelijk van je wensen, behoefte en je woonstijl, kun je kiezen voor een kraan. Ben je op zoek naar een bijpassende kraan voor je interieur? Of wil je juist een excentrieke kraan die opvalt tussen alle andere objecten in het huis? In dit geval kun je kiezen voor een mooi gevormde kraan. Deze zal direct het oog vangen van bezoekers en het hele interieur maken! Met name in een moderne woonstijl zie je steeds vaker excentrieke kranen terugkomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button