Tuin

3 tips voor verlichting in je tuin

In de zomerse dagen wil je steeds meer buiten vertoeven. Ook als het donkerder wordt, wil je van de tuin kunnen blijven genieten. Hiervoor plaats je verlichting in de tuin. Daarnaast kan het natuurlijk ook erg leuk zijn in de winter om de tuin te voorzien van licht. Je hebt hier dan ook enorm veel keuzes voor. Een solar lichtsnoer kan bijvoorbeeld erg leuk staan in een kleine tuin. In dit blogbericht willen we je drie tips geven voor verlichting in je tuin. Al deze tips zijn ook nog eens duurzaam!

Solar dieren voor in de tuin

Een zeer leuke toevoeging voor de tuin, is een verlichting in een leuke vorm. Met bijvoorbeeld solar dieren kun je op een zeer leuke manier de tuin voorzien van verlichting, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Je kiest gemakkelijk een dier uit die je graag in de tuin wilt zetten. Vervolgens werken de lampen automatisch als het donker wordt. Als het licht wordt, zullen de lampen automatisch uitschakelen. Vervolgens wordt er door een klein zonnepaneel de lamp weer opgeladen. Hierdoor kost de stroom geen geld en is het ook nog eens goed voor het milieu. 

Solar lichtsnoeren voor buiten

Naast een solar dier, kun je ook gebruik maken van lichtsnoeren. Deze zijn erg leuk te combineren met een leuk terras. Door bijvoorbeeld de lichtsnoeren langs de schutting te hangen of rondom het terras, krijg je een zeer mooi licht effect. Daarnaast is het licht ook nog eens sterk genoeg om een route af te bakenen. Zeker als je laat in de avond vaak thuis komt, kun je gemakkelijk de route naar de deur vinden. Een solar lichtsnoer kun erg eenvoudig zelf ophangen op een plek die jij passend vindt. Doordat hij ook op zonne energie werkt, hoef je hem niet te verbinden met het huis!

Een staande tuinlantaarn op zonne energie

Tot slot kun je ook gaan voor een meer klassieke variant. Dit is de staande tuinlantaarn. Zeker voor een grotere tuin is dit een zeer goede toevoeging. Plaats hem bijvoorbeeld erg leuk voor een tuinhuisje of bij het terras. Door de opgewekte zonne energie brandt hij iedere nacht zonder enige moeite!

Gerelateerde artikelen

Back to top button