Woonkamer

Verlicht je woning met de juiste lampen

Story Highlights
  • Pas je verlichting aan de ruimte aan
  • Wissel verlichting af
  • Geen vaste verlichting

Wanneer je je interieur onder handen wil nemen, wordt er vaak niet gedacht aan de vernieuwing van de lampen. Het klopt dat de meeste neutrale lampen bij bijna elk interieur past, maar een lamp kan je interieur ook echt naar een hoger niveau tillen.

Pas je lampen aan aan de ruimte

Of je nu voor een modern interieur wil gaan of voor een industriële inrichting, passende lampen vind je vast en zeker. Afhankelijk in welke ruimte je een lamp wil hangen, kan je best een aangepaste ophanghoogte hanteren. Een lamp boven de eettafel hangt minder hoog dan bij een bureau.

Aan de eettafel wil je graag de persoon duidelijk kunnen zien die over je zit. De lamp mag dus niet te laag hangen. Bij een bureau wil je natuurlijk schaduwen voorkomen. Hier zijn verstelbare lampen vaak een ideale oplossing. Zo kan je naargelang de ruimte en de lichtinval je lamp verplaatsen om schaduwen en verblinding te voorkomen. Wil je meer informatie hierover? Bezoek dan zeker www.lampenmaster.nl

Wissel af in soorten verlichting

Je hebt ook verschillende soorten verlichting. Enerzijds is er accentverlichting, dat voornamelijk wordt gecreëerd aan de hand van spots. Het wordt gebruikt om bepaalde ruimtes of bepaalde objecten te benadrukken. Je vindt dit bijvoorbeeld heel vaak terug in musea, maar het kan ook zonder problemen toegepast worden in je eigen woning.

Daarnaast heb je ook nog algemene verlichting. Dit is, zoals de naam al zelf zegt, de verlichting die je ruimte in het algemeen verlicht. Vaak is dit aan de hand van plafond verlichting.

De derde mogelijkheid is sfeerverlichting, dit maakt je ruimte vaak huiselijker en gezellig. Bij sfeerverlichting wordt er vaak direct gedacht aan dimbare verlichting. Wanneer je naar een film wil kijken, kan je bijvoorbeeld het licht harder dimmen dan wanneer je een boek wil lezen.

Het kan ook leuk zijn om niet altijd voor vaste verlichting te kiezen. Zo kan je misschien een staanlamp kopen die je om de zoveel maanden ergens anders zet in de woning. Zo ziet je interieur er altijd wat anders uit zonder steeds iets opnieuw te moeten aankopen.

De soorten verlichting hangt natuurlijk ook voor een groot stuk af van de ruimte. In een woonkamer is sfeerverlichting interessant, maar in een keuken heeft dit vaak geen nut. Daar heb je nood aan functionele verlichting om op een aangename manier het eten bijvoorbeeld klaar te maken.

Ben je op zoek naar inspiratie? Op www.lampenmaster.nl vind je zeker wat je zoekt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button