Woonruimtes

Verschillende manieren om Led spots te gebruiken

LED verlichting is in een hele korte tijd erg belangrijk geworden. Iedereen vervangt tegenwoordig hun TL buizen en halogeenlampen voor gloednieuwe LED verlichting en alle voordelen die hierbij horen. Maar wat zijn deze belangrijke voordelen nou en op welke manieren kan je LED spots precies gebruiken? Hieronder kom je achter alle voordelen van LED verlichting en hoe je LED spots het beste kan gebruiken.

De voordelen van LED verlichting

  1. Besparen op je energie kosten

LED verlichting is erg goed voor je portemonnee, deze lampen gebruiken verbruiken namelijk aanzienlijk minder stroom dan andere verlichtingen. LED verlichting verbruikt namelijk wel 80% minder stroom dan ouderwetse gloeilampen. 

  1. De lange levensduur van LED verlichting

LED verlichting kan wel 40.000 branduren mee, dit is natuurlijk super veel maar helemaal in vergelijking met een TL buis, deze gaan maar 12.000 branduren mee. Naast de vele branduren is LED verlichting ook bestendig tegen vocht, trillingen en schokken waardoor ze niet zo snel kapot gaan.

  1. Vele ontwikkelingen

Er zijn vele ontwikkelingen geweest op het gebied van LED verlichting en tegenwoordig heb je LED verlichting in alle soorten soorten, maten en kleuren en dat maakt het aanbod heel erg uitgebreid. Iedereen zou moeten slagen bij het uitkiezen van LED verlichting.

  1. De veelzijdigheid van LED verlichting

LED verlichting kan overal gebruikt worden, denk bijvoorbeeld aan de keuken, de slaapkamer maar ook zelfs de schuur is geschikt voor LED verlichting. Dit komt door de duurzaamheid, lange levensduur en stijl.

LED spots

Voor een lange tijd werden halogeenspotjes er veel gebruikt voor spotverlichting maar dat is de afgelopen tijd erg snel veranderd, er wordt nu vooral veel gebruik gemaakt van LED spots. Deze spotjes zijn over het algemeen iets duurder in aanschaf maar doordat ze erg duurzaam zijn kan je hier al flink geld op besparen. In tegenstelling tot halogeen spots verbruiken deze LED spots wel 80% minder stroom en dat is goed voor de energierekening. Ook gaan deze LED spots wel 10.000 uur mee en halogeen spots maar 1.000. Maar nu LED spots zo belangrijk zijn, op welke manieren kan je deze dan gebruiken?

Inbouwspots

Als je graag spotjes wilt dan kan je kiezen voor inbouwspotjes, inbouwspotjes zijn spotjes die in je wand of plafond zijn ingebouwd. Inbouwspotjes worden erg vaak gekozen omdat ze naadloos te integreren zijn in het interieur. Deze spotjes laten vaak een hele luxe en strakke uitstraling achter die in elk interieur wel terug kan komen. Inbouwspotjes gebruiken mensen op heel veel verschillende plekken zoals de keuken boven het aanrecht, in de woonkamer om een unieke sfeer te creëren maar ook in de badkamer en in slaapkamers kunnen inbouwspotjes goed tot hun recht komen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button