Trends

Wist jij dat dit het moment is om te verduurzamen? 

Iedereen zal gemerkt hebben dat het leven in 2022 heel veel duurder is geworden. De energieprijzen zijn gigantisch gestegen en het is nog maar de vraag of het einde van de prijsstijgingen al in zicht is. Voor veel mensen is dit dan ook het moment om hun woning te verduurzamen. Dat is namelijk een van de beste manieren om de vaste lasten te drukken. Bovendien is dit een investering die zichzelf eenvoudig kan terugverdienen en waar je vervolgens vele jarenlang plezier van kunt blijven houden. In dit artikel zal worden uitgelegd wat je het beste kunt doen om gelijk mooie resultaten te behalen in je strijd tegen de energieprijzen. 

Kies voor zonnepanelen

Als je een grote impact wilt maken op het gebied van verduurzaming, dan zijn zonnepanelen onmisbaar. Kijk bijvoorbeeld eens wat de mensen van Veranderstroom.nl voor je kunnen doen. Zij kunnen je helpen om te kijken hoe je het beste zonnepanelen op jouw woning kunt laten plaatsen. Je moet namelijk goed weten of jouw woning geschikt is voor de panelen, waar je omvormer moet komen te hangen en of je meterkast geschikt is voor deze duurzame panelen. Je kunt gewoon contact opnemen met een specialist die vervolgens langs zal komen om de situatie in kaart te brengen. Mocht blijken dat je woning niet geschikt is voor de panelen, dan kan gekeken worden wat je kunt doen om dit te veranderen. Soms is er slechts een aantal aanpassingen nodig om de zonnepanelen wel aan te kunnen brengen. 

Waar moet je rekening mee houden? 

Wie de overstap maakt naar zonnepanelen, moet gaan bedenken hoeveel panelen die nodig heeft. Een goed uitgangspunt is het verbruik van vorig jaar. Gemiddeld verbruikt een Nederlands huishouden 3500 kWh per jaar. Stap je echter over op zonnepanelen, dan gaat het verbruik vaak omhoog omdat je zoveel mogelijk op elektriciteit wilt gaan doen. Koop je bijvoorbeeld een elektrische auto, dan heb je meer panelen nodig. Overleg daarom altijd goed met je leverancier wat je nu nodig zou hebben en wat je in de toekomst nog allemaal aan plannen hebt. Het is goed om dit nauwkeurig uit te rekenen want overbodige capaciteit aanleggen kost veel geld, maar levert je weinig tot niets extra op. 

Deze investering verdient zichzelf terug

Wanneer de zonnepanelen eenmaal op je dak liggen, kun je gelijk de stroom gebruiken. Je zult zien dat je oude stroomverbruik drastisch naar beneden zal gaan en dat je dus ook gelijk minder geld kwijt bent. Doorgaans is het een kwestie van vijf tot zes jaar voordat je je investering terugverdiend hebt. Kijk even of er in jouw regio ook speciale budgetten zijn voor verduurzaming, bijvoorbeeld wanneer je zonnepanelen Nijmegen kopen gaat. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt en daar kunt je alleen maar van profiteren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button