Vloeren

Waarom je voor een laminaat vloer moet kiezen!

Laminaat is in Nederland een van de meest gekozen vloeren voor in huis. Tegenwoordig is vrijwel iedereen in Nederland bekend met laminaat. Maar waarom is deze vloer zo populair geworden? Hier zijn verschillende redenen voor te benoemen. Allereerst is een laminaatvloer bijvoorbeeld goedkoper dan andere vloeren. Daarnaast kun je een laminaatvloer op enorm veel verschillende manieren in je woning leggen. In dit blog bericht willen we je graag vertellen waarom je voor een laminaatvloer moet kiezen voor je woning!

Een visgraat laminaat vloer leggen

Een van de grote voordelen van het leggen van een laminaatvloer is dat er verschillende toepassingen mogelijk zijn. In eerste instantie is het gemakkelijk om een laminaatvloer uit te kiezen. Er zijn verschillende soorten en kleuren waar je uit kunt kiezen. Vervolgens heb je de keuze om de planken verticaal of horizontaal in de woning te leggen. Wat je echter tegenwoordig steeds vaker terug ziet komen, is het leggen van een visgraat laminaat vloer. Deze vloer wordt gelegd door de planken schuin te leggen. Vervolgens worden de planken om de beurt neer te leggen om een mooie visgraat te krijgen. De visgraat vloer past in enorm veel verschillende interieuren en is daardoor erg populair geworden in Nederland.

Laminaat lijkt enorm veel op hout

Wil jij graag een mooie houten vloer leggen, maar vind je deze niet genoeg voordelen hebben? Dan is een laminaatvloer een perfecte vervanger! Een laminaatvloer lijkt namelijk enorm veel op een houten vloer. Dit komt omdat het laminaat voor een gedeelte uit hout bestaat. Het is echter niet zo dat laminaat ook de nadelen van hout heeft. Laminaat kan namelijk prima tegen water en is gemakkelijk te bewerken. Je kunt daarnaast ook breed laminaat leggen om de vloer precies op hout te laten lijken. Kies vervolgens voor een mooie houtkleur en de vloer is perfect voor je woning!

Steden Laminaat

Wil jij graag een nieuwe laminaat vloer leggen in je woning? Kijk dan snel op Floer.nl. Hier vind je enorm veel verschillende soorten laminaatvloeren! 

Het onderhouden van laminaat

Ook is het onderhouden van een laminaatvloer helemaal niet moeilijk. Als je bijvoorbeeld een houten vloer gelegd hebt, kan het onderhouden erg lastig zijn. Je moet dan uitkijken met water en het kan soms nodig zijn om een olie te gebruiken. Bij een laminaatvloer is dit echter niet het geval. De vloer is zeer gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft alleen maar de vloer te stofzuigen en vervolgens te dweilen. Je kunt dit gewoon doen met water en een sopje. Vervolgens kan de vloer er weer goed tegenaan! Zorg er wel voor dat je iedere week of twee weken de vloer dweilt. Zo blijft hij goed schoon!

Laminaat gemakkelijk zelf leggen

Een ander voordeel van laminaat is dat het eenvoudig te leggen is. Laminaat wordt altijd geleverd in stroken. Dit kan dun of breed laminaat zijn. Vervolgens zit er altijd een handig kliksysteem in het laminaat. Hierdoor hoef je de vloer niet vast te lijmen op de ondergrond, maar klik je het gemakkelijk in elkaar. Dit zorgt ervoor dat je de vloer niet altijd hoeft te laten liggen, maar dat je hem ook gemakkelijk weer kunt verwijderen. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen, kun je dus als je wilt de vloer meenemen. Heb je iets zwaars laten vallen en de vloer beschadigd? Dan kun je eenvoudig de strook uit de vloer halen die kapot is. Vervolgens kun je deze met een strook vervangen, waardoor je niet heel de vloer hoeft te vervangen. Dit scheelt je natuurlijk enorm veel kosten voor de vloer!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button