Vloeren

Tips voor de aanschaf van vloerverwarming

Story Highlights
  • Vloerverwarming is prima betaalbaar tegenwoordig en maakt het sneller en gelijkmatiger warm in je woning
  • Bespaar met vloerverwarming wel 15 procent op je energierekening
  • Laat een specialist de verwarming aanleggen

Vroeger was vloerverwarming een teken van luxe en slechts weggelegd voor de elite. Die tijd is echter geweest. Tegenwoordig is vloerverwarming onder andere een ideale manier om te besparen op je energierekening. Vloerverwarming is sterk in opmars, zoveel is zeker. Dat heeft zeer ook te maken met de aantrekkelijke prijs waar je het tegenwoordig voor koopt. Wij van Woningcourant.com raden je vloerverwarming in elk geval van harte aan. Zeker ook als je graag op blote voetjes loopt.

Prima betaalbaar en bovendien energiebesparend

Vloerverwarming is vanwege de betaalbare prijzen voor iedereen bereikbaar, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de aanleg van een open haard. Kiezen voor de manier van het verwarmen van je woning betekent besparen. Ga maar na; in een huis met reguliere radiatoren stijgt de warmte omhoog en wordt de vloer dus niet verwarmd. En dat terwijl onze voeten voor een groot deel bepalen hoe warm of koud we ons voelen. Werk je met vloerverwarming, dan is de vloer snel warm, net als je voeten. Met warme voeten houd je de radiator lager. Dat levert je zomaar een besparing op van 15 procent op je maandelijkse premie.

Kies wel altijd voor een specialist voor het aanleggen van vloerverwarming

Vloerverwarming heeft zich stormachtig ontwikkeld en is tegenwoordig op verschillende manieren aan te leggen. De meeste mensen kiezen voor het laten infrezen van de vloerverwarming. Deze werkwijze heeft ook voordelen. Want als de leidingen in de vloer weggewerkt kunnen worden, hoeft er in elk geval geen verhoging van de vloer plaats te vinden. Het infrezen maakt dat vloerverwarming ook gemakkelijk in bestaande huizen aangelegd kan worden.

De warmte wordt gelijkmatiger verdeel

Meer voordelen van vloerverwarming? Dat is de veel gelijkmatige verdeling van de warmte in je woning en het feit dat vloerverwarming vaak al in een dag aangelegd kan worden en dat er daarbij volledig stofvrij gewerkt wordt. Kiezen voor voerverwarming is wel altijd in zee gaan met een specialist. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Horbach vloerverwarmingen. Zij leggen de verwarming voor je aan en zorgen dat het allemaal snel en goed werkt. Heb je er vervolgens geen omkijken meer naar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button