Algemeen

Wat kost een goede bureaustoel?

Een goede bureaustoel is een must als je een kantoorbaan hebt, veel studeert thuis of vaak lange game-sessies houdt. Wie veel zit, kan niet zonder een goede stoel. Een verkeerde bureaustoel kan al snel rug- nek- en schouderklachten tot gevolg hebben. Fysieke klachten beïnvloeden daarnaast je stemming. Maar, wat kost een goede bureaustoel precies?

Wij vertellen je waar je op moet letten bij aanschaf en met welke kosten je rekening moet houden.

Certificering voor bureaustoelen

Het valt aan te raden om te kiezen voor een bureaustoel die aan bepaalde normen voldoet. Zo voldoen stoelen met een NEN 1335 en NPR 1813-norm aan de gestelde Arbonormen. NEN 1335 wil zeggen dat de bureaustoel voldoet aan de Nederlandse en de Europese eisen. Deze bureaustoelen zijn geschikt voor mensen tussen de 1.51 en 1.92 meter lang en zijn volkomen instelbaar.

De NPR 1813 is een aanvulling op de NEN 1335-norm. NPR staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn. Dit type bureaustoel is afgesteld op de langere lengte van de gemiddelde Nederlander. Zo is deze bureaustoel een paar graden meer instelbaar dan een bureaustoel die enkel is gecertificeerd met NEN 1335. 

Kosten goede bureaustoel

De kosten voor bureaustoelen lopen uiteen. Zo kan je over het algemeen een degelijke en instelbare bureaustoel aanschaffen voor een bedrag tussen de €200 en €500. Al deze modellen zijn instelbaar, maar de duurdere stoelen zijn vaak voorzien van luxe extra’s zoals een knee-tilt kantelmechanisme met gewichtsinstelling of een lendesteun. Sommige bureaustoelen zijn voorzien van armsteunen, terwijl weer andere modellen hier niet over beschikken. Waar je voor kiest, hangt onder meer af van je persoonlijke wensen. Ook je budget speelt mee, want vaak zijn bureaustoelen met armsteunen wat hoger geprijsd. 

Als je wel een bureaustoel wilt die is voorzien van allerlei snufjes, maar geen toereikend budget hebt, kan het een goed idee zijn om te kiezen voor tweedehands bureaustoelen. Je bespaart al snel tientallen euro’s en de gebruikte meubels die je shopt bij lamers-kantoormeubelen.nl zijn volledig technisch nagekeken, gesmeerd en gereinigd. 

Voordelen van tweedehands bureaustoelen

Er zijn meerdere goede redenen om te kiezen voor tweedehands bureaustoelen. Zo betaal je niet de hoofdprijs als je kiest voor gebruikte kantoormeubelen. De stoelen van A-merken zijn in uitstekende staat en daardoor nog jarenlang perfect te gebruiken. Het is een stuk duurzamer om voor een gebruikt kantoormeubel te kiezen in plaats van een nieuw exemplaar. Er wordt minder weggegooid als meer mensen kiezen voor gebruikte bureaustoelen. Naast gebruikte kantoormeubelen die in hun geheel een tweede leven krijgen, is het vaak ook mogelijk om een deel te vernieuwen. Zo kan een bureaustoel bijvoorbeeld een nieuwe stoffering krijgen in de gewenste kleur. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button