Trends

Wil jij je woning verduurzamen maar weet je niet hoe?

Tegenwoordig is er veel aandacht voor duurzaamheid. Een duurzame woning is belangrijk om de klimaatdoelen te halen, maar het is ook goed voor je portemonnee. Toch is het niet altijd gemakkelijk om te weten waar je moet beginnen wanneer je je woning wilt verduurzamen. Alles kost geld en dus moet je slimme keuzes maken. Om het je wat gemakkelijker te maken, zullen wij een aantal tips op een rijtje zetten zodat je weet wat je kunt doen als je zoden aan de dijk wilt zetten. Een van de beste investeringen die je kunt doen, is vloerisolatie aanbrengen. Deze investering levert veel op en is vaak in korte tijd terug te verdienen. 

Kies voor vloerisolatie!

Je vloer is een van de grootste oppervlakten in je huis. Vandaar dat het belangrijk is om de vloer van de juiste isolatie te voorzien. Vaak hebben huizen een kruipruimte onder de vloer. Hier liggen de leidingen van de woning, maar hier ontstaan ook vaak tochtproblemen. Je merkt dit snel want je vloer voelt koud aan en in het ergste geval zelfs vochtig. Vloerisolatie is dan alles wat je nodig hebt. De kruipruimte wordt dan volgespoten met isolatiemateriaal. Dat zorgt ervoor dat tocht geen kans meer maakt en dat vochtproblemen ook opgelost dan wel voorkomen kunnen worden. De vloer zal veel warmer aanvoelen en je zult dus geen last meer hebben van koude voeten. 

Is vloerisolatie geschikt voor ieder huis? 

Vloerisolatie wordt aangebracht in de kruipruimte van je woning. Omdat de installateur onder de vloer moet kunnen, is het van belang dat de ruimte tenminste 50 centimeter hoog is. Is dit niet het geval, dan kun je altijd nog kiezen voor bodemisolatie. Ook dit is een heel efficiënte manier van isoleren. Voor het aanbrengen van vloerisolatie, wordt vaak het luik bij de ingang van de woning gebruikt als ingang. Eventueel kan een houten vloer open gemaakt worden, maar dat is veel werk en brengt weer extra kosten met zich mee. Vraag je leverancier daarom altijd om advies. Zo kun je zien waar je kosten kunt besparen. 

Isoleren = besparen 

Als je je woning van vloerisolatie voorziet, dan kun je er zeker van zijn dat je fors minder gaat betalen voor je energierekening. Deze besparing kan oplopen tot vele honderden euro’s per jaar. Gemiddeld verdien je je investering in minder dan zeven jaar terug. Daarna begint het echte besparen omdat je dan je kosten terugverdiend hebt en je dus echt geld overhoudt aan het eind van de maand. Hoe meer isolatie je aanbrengt, hoe hoger je rendement zal zijn. Informeer daarom naar de mogelijkheden die jij kunt benutten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button