TrendsWoonruimtes

Behangtrends 2022

Wil je de woonruimtes in je huis een andere look geven? Dan hoef je zeker niet heel het interieur om te gooien. Door het plaatsen van een nieuw behang, geef je een totaal andere look en feel aan je woning. Hierdoor hoef je niet heel je interieur opnieuw in te richten en bespaar je dus drastisch op de kosten. Ieder jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van behang, zo ook in het jaar 2022. In dit blogbericht willen we je graag meer vertellen over de behangtrends in 2022.

Duidelijke structuur met kleur

Waar we in 2021 al veel wereldse invloeden terugzagen in het behang, wordt dit voor 2022 niet anders. Dit jaar gaan we echter wel iets verder dan waar we vorig jaar waren. In deze trend zien we veel kleur terugkomen. Daarnaast wordt er een frisse interpretatie gegeven aan de traditionele folklore stijl. Je kunt dit jaar in het behang een duidelijke ambacht en imperfectie terugzien. Deze worden weergegeven in een interessante structuur. Dit laat zich zien in veel contrasten en kleur. De speelse combinaties maken het mogelijk om veel verschillende prints te matchen. Ga bijvoorbeeld voor een behang met veel verschillende bloemen en laat het behang spelen met lichte en donkere kleuren voor een mooi effect.

Maak het behang persoonlijk

Een trend die we al langer tegenkomen in veel verschillende takken, is het personaliseren van spullen. Zo zien we steeds vaker bedrukte shirts of interieur dat op maat gemaakt is. In het behang blijven we niet achter op deze trend. Qua kleuren is er dan ook geen echt advies, maar volg vooral je eigen stijl. Het is afhankelijk van je eigen smaak wat bij je past. Door je behang op te stellen met rustige kleuren, en deze te verbeteren met persoonlijke foto’s of een kunstwerk, maak je het behang echt eigen. Ook kun je je eigen prints of patronen in het behang laten opnemen. Maak het zo persoonlijk als je kunt. 

Industriële look creëren met het behang

In 2021 zagen we al meer industriële interieurs terugkomen. In 2022 wordt dit alsmaar meer. De industriële woonstijl brengt nieuwe kleuren en patronen met zich mee voor het behang. Waar je normaal gesproken geen zwarte muren wilt, is dit voor een industriële woonstijl juist erg leuk. Door deze zwarte kleuren terug te laten komen met mooie patronen, maak je er echt iets unieks van. Vervolgens kun je het hele interieur hier op aanpassen. Kies voor mooie, bronskleurige hanglampen en ga voor een bruin leren bank. Door deze te combineren met een mooi behang, krijgt je interieur een zeer mooie boost! De industriële woonstijl is dus ook voor behang een zeer leuke trend!

Gerelateerde artikelen

Back to top button