Algemeen

Zakelijke vastgoedlening; wat is het en hoe werkt het?

Story Highlights
  • Zakelijke vastgoedlening: binnen en dag duidelijkheid
  • Onroerend goed dient als onderpand
  • Inschrijving KvK is verplicht

Als je een echte ondernemer bent dan heb je steeds oog voor buitenkansjes en sla je meteen toe als zich een dergelijke kans aandient. Een kans krijgen is die ook meteen benutten. Je hebt een pand gezien om door te kunnen groeien? Of wil je juist beginnen met vastgoedbeleggen? In genoemde voorbeelden kan een zakelijke vastgoedlening een interessante optie zijn.

Vraag een lening aan zonder jaarcijfers

Er zijn verschillende aanbieders van een zakelijke vastgoedlening. Je kunt vaak online een dergelijke lening aanvragen, en dat meestal zelfs zonder jaarcijfers. Al snel krijg je vervolgens duidelijkheid of je al dan net in aanmerking komt voor een zakelijke vastgoedlening. Dat is vaak dezelfde dag al.

Inschrijving bij de Kamer van Koophandel is verplicht

Zo goed als alle aanbieders hebben dezelfde voorwaarden om in aanmerking te komen voor een zakelijke vastgoedlening. Zo dien je ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Bovendien moet je tenminste een jaar als ondernemer actief zijn en dien je een omzet te hebben van tenminste 50.000 euro per jaar. Verder dien je in het bezit te zijn van een zakelijke bankrekening. Juist omdat de kredietverstrekkers zo snel duidelijkheid geven, faciliteren ze een snelle aankoop van een pand voor jou als ondernemer. Dit omdat je dus al binnen een dag weet wat wel en wat niet kan. Dat is wel zo gemakkelijk als je een pand op het oog hebt of er zich een buitenkansje aanbiedt.

Speciale lening voor de financiering van onroerend goed met het pand als onderpand

De zakelijke vastgoedlening is er speciaal voor de financiering van onroerend goed. Je leent dus geld voor de aankoop van bijvoorbeeld een nieuw bedrijfspand. Het pand dient dan in de meeste gevallen als het onderpand van de lening. Het verschilt per kredietverstrekker wat de kosten voor de lening zijn en welke rentepercentages gerekend worden. Daarom is het verstandig voor je zaken gaat doen eerst de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Hoe hoog de kosten en de rente precies zijn, hangt ook af van de zekerheid die jij een aanbieder van een zakelijke vastgoedlening kunt bieden.

Buitenkansjes laten zich niet regisseren

Als ondernemer in hart en nieren is wachten soms gewoon geen optie.  Buitenkansjes laten zich niet regisseren en je moet toeslaan als het kansje zich aandient. Soms echter is de portemonnee leeg of heb je net niet voldoende krediet. In dergelijke gevallen  kun je dus kiezen voor een zakelijke vastgoedlening. Alleen zo kun je alle kansen benutten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button