Vloeren

Alles over de linoleum vloer

Story Highlights
  • Linoleum is een vloer die van 100 procent natuurlijke grondstoffen is
  • In talloze dessins en kleuren beschikbaar
  • Ondertussen ook met reliëf beschikbaar

Zeil. Zo werd linoleum in het verleden vaak genoemd. Het was een weinig vleiende omschrijving van linoleum. Hoe anders is dat nu, nu de voordelen van linoleum door steeds meer mensen ontdekt worden. Linoleum is een product dat voor 100 procent uit natuurlijke grondstoffen bestaat en tegenwoordig in ontelbaar veel variaties wat betreft de kleur en dessin verkrijgbaar is. Woningcourant weet wat de voordelen van linoleum zijn en deelt die kennis graag met je.

Gemakkelijk in onderhoud en milieuvriendelijk

Vlak maar niet kil. Gemakkelijk in onderhoud. Zeer milieuvriendelijk. Het zijn zomaar wat termen die van toepassing zijn op linoleum. Linoleum bestaat uit lijnolie, houtmeel, kalksteen en jute. Linoleum ontstaat vanuit een natuurlijk productieproces. Als mensen het hebben over linoleum, dan wordt ook vaak marmoleum genoemd. Dat is een merknaam voor een bepaald soort linoleum en dus niet nog weer een ander vloertype.

Van egale unikleuren, subtiele melanges tot de meer uitgesproken kleuren

Linoleum staat bekend om de zeer snelle en goede warmtegeleiding en is dus een blote voeten vloer bij uitstek. Linoleum werkt dan ook uitstekend in combinatie met vloerverwarming, is antistatisch en ook nog eens bacteriostatisch. Een vloer bedekt met linoleum is vaak een erg creatieve vloer. Logisch, want je kunt met linoleum alle kanten op. Er zijn heel erg veel verschillende formaten beschikbaar, talloze dessins en nog meer kleuren en tinten. Je kiest even gemakkelijk voor egale unikleuren en subtiele melanges van kleur als voor een meer uitgesproken en felle kleur.

Kliksysteem op panelen

Er is tegenwoordig ook linoleum in reliëf beschikbaar, iets waarmee de opmars van deze vloerbekleding extra cachet krijgt. Met reliëf wordt de linoleumvloer extra bijzonder. De term zeil is dan ook al lang niet meer op z’n plaats. Je doet er de huidige linoleumvloeren ernstig mee te kort. Door een handig kliksysteem op panelen is de vloer relatief eenvoudig te leggen. Met vloerplinten kun je voor een perfecte afwerking zorgen. En dat op elke ondergrond, mits er geen verschil in de ondergrond is groter dan 2 millimeter. Is dat wel zo dan kun je door te egaliseren dit hoogteverschil wegnemen . Tenslotte, hoewel het mooi zou staan gebruik je een linoleumvloer bij voorkeur niet in de meer vochtige ruimtes.

Gerelateerde artikelen

Back to top button