Tuin

Voordelen van een terrasoverkapping met glazen schuifwand

Een terrasoverkapping is een grote toevoeging aan een tuin. Het zorgt er direct voor dat je een fijne plek hebt om onder plaats te nemen. De terrasoverkapping met glas zorgt ervoor dat de regen niet op het terras valt, waardoor je er zelfs in de regen onder kunt blijven zitten. Ook als het af begint te koelen buiten, blijft het onder de terrasoverkapping langer warm. Hierdoor is een terrasoverkapping perfect voor bijna iedere tuin. Er zijn verschillende terrasoverkappingen verkrijgbaar, waaronder een terrasoverkapping met glazen schuifwand van ForaVida. Hier willen wij je graag de voordelen van vertellen. 

De keuze voor een glazen schuifwand

Glas heeft veel voordelen voor je terrasoverkapping. De lichtinval blijft door het gebruik van glas in stand, waardoor het niet donker zal worden in het huis. Daarnaast kun je door het gebruik van glas ook van de tuin genieten terwijl je binnen zit. Kies je ervoor om een overkapping helemaal af te sluiten met een glazen wand? Dan wordt de tuinkamer een verlenging van je woonkamer. Daarnaast kun je de glazen wand ook nog verder trekken, door hem bijvoorbeeld ook tussen de huiskamer en de keuken te gebruiken. Dit geeft een zeer mooi, ruimtelijk effect aan de woning.

Geen ruimte verspillen

Een ander voordeel van het plaatsen van een glazen wand, is dat je de terrasoverkapping veel meer kunt gebruiken. Als het kouder wordt buiten, kan een terras al snel te koud worden. Door een glazen wand aan de terrasoverkapping te bevestigen, zorg je ervoor dat je de kou buiten kunt houden. Je hoeft hiervoor enkel de glazen wand dicht te doen.

Combineer glas met je eigen woonstijl

Glas wordt steeds vaker gebruikt in woningen. Naast dat alle ramen en deuren worden voorzien van glas, wordt het ook steeds vaker in accessoires en meubels gebruikt. Kijk bijvoorbeeld naar de hoeveelheid glazen tafels die er zijn. Om deze reden kan een glazen wand voor de terrasoverkapping een perfecte toevoeging zijn aan het interieur van de woning. Je kunt de glazen wand namelijk prachtig combineren met verschillende accessoires en woonstijlen. Daarnaast is een glazen wand ook tijdloos, waardoor het niet snel uit de mode raakt, en je er dus jarenlang van kunt genieten.

Bespaar energie met een glazen wand

Als je een terrasoverkapping plaatst, heb je hier vaak verschillende terrasverwarmers voor nodig om het terras te kunnen gebruiken. Wanneer je echter een glazen wand installeert, heb je dit probleem niet. Tevens zorgt een glazen wand ervoor dat er minder snel warmte uit het hele huis ontsnapt, omdat het werkt als tweede isolatie. Hierdoor ga je direct geld besparen op de energierekening als je een glazen wand plaatst!

Gerelateerde artikelen

Back to top button