Woonkamer

De mooiste tv-meubelen van 2021

Een tv-meubel is niet alleen heel handig, maar kan ook een echte eye catcher zijn. Het is belangrijk dat het tv-meubel passend is bij de woonstijl van de rest van het huis. Niet geheel onbelangrijk moet het tv-meubel ook passen bij de televisie, net zoals de televisies zijn ook de tv-meubelen te vinden in verschillende maten en soorten. In dit artikel lees je over de drie meest bekende woonstijlen en bijpassende tv-meubel. Van een landelijk meubel naar de tv kast industrieel

Landelijke uitstraling

De meubels stralen rust en comfort uit, er wordt veel gebruik gemaakt van hout en dan vooral robuust en grof hout wat dus niet is afgewerkt. In de landelijk woonstijl wordt er naast hout ook voornamelijk gebruik gemaakt van materialen zoals riet of rotan, maar ook wol, gebreide items en natuursteen. De kleuren die je veelal terugziet in de landelijke woonstijl zijn natuur kleuren zoals zandkleur, taupe, groen, bruin en beige. Tv-meubels met een landelijke uitstraling zijn daarom ook vaak van lichte kleur en een combinatie ervan met hout.

Moderne uitstraling

Waar de landelijke uitstraling bekend staat om de sfeer en rust is de moderne uitstraling vooral een erg strakke woonstijl. Minimalistisch en rust is de moderne uitstraling in combi met basiskleuren, zoals zwart, beige, grijs en wit. De materialen die gebruikt worden in de moderne woonstijl zijn kunststof, leer of staal en meubels met glans maar ook zelfs hoogglans. Tv-meubels in de moderne woonstijl zijn vaak een kleur en niet een combinatie van materialen en kleuren. Juist doordat de kleuren erg basis zijn kan je door middel van accessoires wat kleur toevoegen in je interieur. Denk aan felle kleuren zoals, rood, geel of blauw. Hou rekening ermee dat de moderne uitstraling gaat om minimalisme en er ook niet te veel accessoires te vinden moeten zijn. Het beste is om grote items te plaatsen als accessoire dan meerdere kleinere. 

Industriële uitstraling

Tot slot een van de meest bekende woonstijlen van dit moment is de industriële. Typerend voor de industriële woonstijl is het stoere en robuuste staal in combinatie met hout of beton. Oude materialen die geleefd hebben komen vooral voor in de industriële stijl en donkere kleuren. Denk hierbij aan bruin en zwart, maar vaak in combinatie met lichte kleuren zoals beige, geel of licht bruin of betonlook. Tv-meubels in industriële stijl zijn vaak wat donkerder van kleur van metaal of staal in combinatie met houten accenten of beton. Door planten toe te voegen aan de industriële stijl creëer je een warme uitstraling.

Gerelateerde artikelen

Back to top button