Vloeren

Duurzame vloeren met het Cradle to Cradle certificaat

Iedere woonwinkel adverteert op dit moment met duurzame vloeren. Duurzaamheid is namelijk een heuse woontrend geworden. We zien eenvoud en duurzaamheid niet alleen terug in vloeren, maar ook in trends op het gebied van meubels en accessoires. Maar hoe weet je nu of een vloer echt duurzaam is? Door te kiezen voor een vloer die geproduceerd is volgens het Cradle to Cradle principe. 

Wat is het Cradle to Cradle principe?

Het Cradle to Cradle principe is een duurzaamheidsstrategie waarbij binnen iedere levensfase van een product altijd voor de meest duurzame oplossingen wordt gekozen. Dit begint al bij de productie, maar geldt ook voor het gebruik en het uiteindelijke moment dat er weer afstand wordt gedaan van het product. Duurzame vloeren die volgens deze strategie zijn ontwikkeld, zijn werkelijk geproduceerd op een manier die het milieu minimaal heeft belast. Je weet dus zeker dat je een duurzame vloer koopt en daarmee help je de natuur een handje. Je herkent de duurzame vloeren die volgens deze duurzaamheidsstrategie zijn ontwikkeld aan het Cradle to Cradle certificaat.

Diverse soorten duurzame vloeren

Als je op zoek bent naar een duurzame vloer, dan kun je kiezen uit verschillende soorten vloerbedekking. iQ One is bijvoorbeeld een uitstekende keuze als je wilt dat de vloer duurzaam en mooi is, maar ook tegen een stootje moet kunnen. Een vergelijkbare duurzame vloer met een natuurlijke basis is linoleum. Deze vloerbedekking blinkt uit in comfort en duurzaamheid, bovendien is linoleum heel eenvoudig te reinigen. Vind je deze vloeren te koud aan de voeten? Dan zijn de tapijttegels met het duurzaamheidscertificaat zeker iets voor jou. Net als alle andere vloeren voldoet deze vloerbedekking aan alle strenge eisen die certificering mogelijk maken.

Duurzame badkamervloer van vinyl

Wil je in de badkamer een duurzame vloer laten leggen? Ook dan kan je kiezen voor een gecertificeerde vloer in plaats van tegels. Het zogenaamde Wetroom systeem is een duurzaam alternatief voor de standaard vloeren in de badkamer. De vloer van duurzaam vinyl is met name geschikt voor ruimtes die vaak nat worden. Deze badkamervloer wordt volledig waterdicht afgewerkt, waardoor deze ook nog eens heel gemakkelijk te onderhouden is. Zo maak je niet alleen een duurzame keuze, maar investeer je ook in gemak en hygiëne. Het Wetroom systeem is ook een veel gebruikte vloer in ziekenhuizen en sportcentra waar hygiëne en een lange levensduur hoog in het vaandel staan.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button