Algemeen

interieurtrends van 2024 | Inspiratie

Het versieren van je woning kan leuk zijn, maar soms ook stressvol. De keuze van passende kleuren en stijlen kan overweldigend zijn. Wij helpen je graag verder, dus blijf lezen voor meer informatie!

Overzicht van trends

Er zijn veel trends, maar enkele springen eruit, waaronder: modern seventies, curved lines, sustainable living, classic colour chic, en soft outdoor.

Modern seventies

De invloeden uit de jaren 70 maken een comeback, met kleuren als walnootbruin, terra bruin, oranje en variaties daartussen. Ook blauw, geel en donkerrood zijn populair. Deze trend zorgt voor een kleurrijk en gezellig huis.

De keuken transformeert ook naar een levendige, kleurrijke ruimte. Lage barkrukken completeren de look. Ik waardeer deze stijl om de warme, gezellige sfeer die het creëert. Hier zijn enkele inspirerende voorbeelden.

Sustainable living

Duurzaamheid is een belangrijke term vandaag de dag. Het is waardevol om kritisch naar je interieur te kijken.

Bezoek kringloopwinkels of knap bestaande meubels op. Er zijn ook duurzame alternatieven voor nieuwe producten, zoals gordijnen van gerecyclede petflessen, tapijten van oude visnetten en meubels van hergebruikt hout.

Handgemaakt vakmanschap krijgt meer waardering, in tegenstelling tot vervuilende massaproductie. Overweeg duurzaam vervaardigde meubels en accessoires.

Curved lines

Curved lines is een trend, zichtbaar in beige woonkamers met organische vormen in tafels, banken en vazen. Ovale of ronde tafels vervangen de traditionele rechte tafels, en ook in banken zie je deze gebogen lijnen terug. Beige is ook een populaire kleur voor muren. Hier zijn enkele voorbeelden.

Classic color chic Diepe, elegante kleuren zijn terug, waaronder wijnrood, nachtblauw en smaragdgroen. Deze kleuren combineren goed met donker mahonie- en walnoothout. Materialen en texturen zijn belangrijk, zoals glanzend behang of velours meubels en gordijnen. Patronen zoals visgraat of blokpatronen voegen een luxe uitstraling toe. Overweeg een Hongaarse punt voor je vloer om deze stijl compleet te maken.

Soft outdoor

Duurzaamheid en natuur integreren we in ons interieur. Licht eiken en verfijnde stalen afwerkingen vervangen zwaardere materialen. Licht marmer, linnen of katoen in zachte kleuren en behang met bladmotieven zorgen voor een rustgevende sfeer. Kalkverf geeft een dromerige uitstraling aan muren. Planten mogen niet ontbreken voor de ultieme verbinding met de natuur.

Persoonlijke mening

Je kunt alle trends combineren en aanpassen aan je eigen stijl. Mijn favoriet zijn de curved lines, vanwege de beige tinten en strakke uitstraling.

Het samenspel van verschillende tinten beige zorgt voor een prachtig geheel. Tips voor een budgetvriendelijke toepassing van deze stijl: Zara Home, H&M Home, Sophia Mae kaarsen, en een bezoek aan Aro Wonen is aan te raden voor inspiratie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button